Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Grote schade na brand in schuur met olievaten bij Baarle-Nassau

Geplaatst

op

door

In een grote schuur vol olievaten bij Baarle-Nassau woedde woensdagmiddag een uitslaande brand. Inmiddels is het sein brand meester gegeven, maar het gebouw is flink beschadigd. Onder meer het dak is verwoest. De donkere rookwolken waren al van veraf te zien. Er is volgens de politie niemand gewond geraakt.

De brandweer moest met spoed ter plaatse komen en schaalde al snel op naar een grote brand. De betreffende loods aan de Oordeelsestraat, in het buitengebied van Baarle-Nassau, is van veevoederbedrijf Hendriks Group. Er stonden verschillende vaten olie in brand. 

Er werd onder meer schuimblus-voertuig gealarmeerd. ,,Blijf uit de rook. Heeft u last van de rook, sluit dan ramen en deuren en schakel de ventilatie uit”, stelde de Veiligheidsregio. Inmiddels zijn de zwarte rookwolken opgetrokken. De politie is in verband met mogelijk gevaarlijke stoffen nog wel voorzichtig met naar binnen gaan voor het onderzoek.

Het vuur ontstond rond het middaguur. De rook zou onder meer in Kaatsheuvel, Hooge Zwaluwe en Tilburg te zien zijn. 

Bij veevoederbedrijf Hendriks Group werd in mei nog een politie-inval gedaan. Het zou afvalstoffen toevoegen aan het voer en onvoldoende hygiënisch werken. Ook zou het bedrijf zich schuldig maken aan witwassen en valsheid in geschrifte. Die dag zijn de boekhouding en vier vrachtwagens van het bedrijf in beslag genomen.

Hendriks Group was in 2004 ook betrokken bij een ander schandaal. Bij een inval trof de politie met antibiotica vervuilde melk aan, die bedrijf tot melkpoeder verwerkte en als grondstof voor veevoer verkocht. De melk werd stiekem aan Hendriks geleverd door Campina België, dat de melk eigenlijk had moeten laten vernietigen. Campina kreeg hiervoor in België een boete van 110.000 euro. De onderneming uit Baarle-Nassau werd niet veroordeeld. 

De politie kan nog niets zeggen over een eventuele link met deze zaken. Het lijkt er alvast niet op dat er een hennepplantage was ondergebracht in de schuur.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Verplichte integriteitstoets voor wethouders

Geplaatst

op

door

Regeringspartijen ChristenUnie en CDA willen dat aanstaande wethouders verplicht een integriteitsonderzoek moeten ondergaan. Op die manier moeten incidenten zoals in Den Haag, waar twee wethouders zijn opgestapt omdat ze verdacht worden van corruptie, worden tegengegaan.

Er bestaat al een landelijke integriteitstoets. Daarbij wordt gekeken naar functies in het verleden, nevenfuncties en andere kwetsbaarheden van kandidaat-wethouders. De toets is niet verplicht, al kiezen sommige gemeenten er wel voor. In Den Haag was dat niet het geval.

Als het aan het CDA en de ChristenUnie ligt komt daar verandering in en moeten ook kandidaat-bestuurders van provincies en waterschappen eraan geloven. “We moeten alles doen om te voorkomen dat een situatie zoals bij het gemeentebestuur van Den Haag zich herhaalt”, zegt Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie.

Lees verder

Nederland

Handhaving verbod rookruimtes vanaf 1 april

Geplaatst

op

door

Het verbod op rookruimtes in de horeca wordt vanaf 1 april daadwerkelijk gehandhaafd. Dat heeft staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) vrijdag laten weten.

De Hoge Raad oordeelde eind september dat alle rookruimtes in de horeca verboden zijn. De uitzondering die tot nu toe gold, is ongeldig, luidde het vonnis. Blokhuis liet toen al weten dat toezichthouder NVWA niet direct zou gaan controleren. “Handhaving van het verbod is praktisch niet van de ene op de andere dag in te zetten,” zei hij toen.

De uitspraak van de Hoge Raad was een tegenvaller voor de horecasector, die met Blokhuis had afgesproken vanaf 2022 een einde te maken aan rookruimtes. Ook Blokhuis sprak vorige maand over een ‘dubbel gevoel’.

Sinds 2008 is er een rookverbod in de horeca van kracht.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X