Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Grote schade na brand in schuur met olievaten bij Baarle-Nassau

Geplaatst

op

door

In een grote schuur vol olievaten bij Baarle-Nassau woedde woensdagmiddag een uitslaande brand. Inmiddels is het sein brand meester gegeven, maar het gebouw is flink beschadigd. Onder meer het dak is verwoest. De donkere rookwolken waren al van veraf te zien. Er is volgens de politie niemand gewond geraakt.

De brandweer moest met spoed ter plaatse komen en schaalde al snel op naar een grote brand. De betreffende loods aan de Oordeelsestraat, in het buitengebied van Baarle-Nassau, is van veevoederbedrijf Hendriks Group. Er stonden verschillende vaten olie in brand. 

Er werd onder meer schuimblus-voertuig gealarmeerd. ,,Blijf uit de rook. Heeft u last van de rook, sluit dan ramen en deuren en schakel de ventilatie uit”, stelde de Veiligheidsregio. Inmiddels zijn de zwarte rookwolken opgetrokken. De politie is in verband met mogelijk gevaarlijke stoffen nog wel voorzichtig met naar binnen gaan voor het onderzoek.

Het vuur ontstond rond het middaguur. De rook zou onder meer in Kaatsheuvel, Hooge Zwaluwe en Tilburg te zien zijn. 

Bij veevoederbedrijf Hendriks Group werd in mei nog een politie-inval gedaan. Het zou afvalstoffen toevoegen aan het voer en onvoldoende hygiënisch werken. Ook zou het bedrijf zich schuldig maken aan witwassen en valsheid in geschrifte. Die dag zijn de boekhouding en vier vrachtwagens van het bedrijf in beslag genomen.

Hendriks Group was in 2004 ook betrokken bij een ander schandaal. Bij een inval trof de politie met antibiotica vervuilde melk aan, die bedrijf tot melkpoeder verwerkte en als grondstof voor veevoer verkocht. De melk werd stiekem aan Hendriks geleverd door Campina België, dat de melk eigenlijk had moeten laten vernietigen. Campina kreeg hiervoor in België een boete van 110.000 euro. De onderneming uit Baarle-Nassau werd niet veroordeeld. 

De politie kan nog niets zeggen over een eventuele link met deze zaken. Het lijkt er alvast niet op dat er een hennepplantage was ondergebracht in de schuur.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Lekker genieten bij Kwaku Summer Festival

Geplaatst

op

door
Lees verder

Nederland

Twee kinderen (7) nog ‘in zorgwekkende toestand’ na ongeluk A50

Geplaatst

op

door

De twee kinderen van zeven jaar die gisteravond zwaargewond raakten bij een ongeluk op de A50 bij Ravenstein, verkeren nog steeds in ‘zorgwekkende toestand’. Dit laat de politie maandag weten. Ook hun ouders liggen nog in het ziekenhuis. Zij zijn buiten levensgevaar.

De kinderen zaten samen met hun ouders in de auto toen deze van de weg raakte en meerdere keren over de kop sloeg. De kinderen werden uit de auto geslingerd.

De politie noemde de toestand van de twee kinderen zondagavond al ‘zorgwekkend’ en laat maandag weten dat dit onveranderd is. De ouders zijn er minder ernstig aan toe. Zij wisten na het ongeluk op eigen kracht uit de auto te komen.

De auto raakte van de weg, ramde een boom en sloeg meerdere keren over de kop. Het voertuig belandde uiteindelijk in een sloot. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. Onderzoek moet dit uitwijzen, laat een politiewoordvoerder maandag weten.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X