Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Gratis Tulpen plukken in Amsterdam

Geplaatst

op

door

Het is vandaag Nationale Tulpendag: de officiële aftrap van een nieuw snijtulpenseizoen en wie vandaag in het centrum van Amsterdam liep kon er bijna niet omheen: de tulpenpluktuin op de Dam.

Voor deze gelegenheid leggen tulpenkwekers op de Dam een gigantische pluktuin aan met zo’n 200.000 tulpen in verschillende kleuren. Vanochtend werd de pluktuin opgebouwd waarna bezoekers om 13.00 uur de tuin in konden om gratis tulpen te plukken.

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement en wordt sinds 2012 ieder jaar gevierd op de dam. Het thema van dit jaar was Dutch Design, net als tulpen een visitekaartje van Nederland voor de hele wereld.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Bianca

Nederland is echt een rijk land. gratis tulpen op de dam.jammer dat je ze niet kan eten. gratis is altijd goed.ik hoop een keer gratis kaas ook iets NederlandAdvertentie

Nederland

Zomerse fotosessie koninklijke familie

Geplaatst

op

door

Vandaag vond de jaarlijkse koninklijke fotosessie plaats wat betekent dat de koninklijke familie zich laat fotograferen. Dit jaar gebeurde dat in de tuin van Paleis Huis ten Bosch, waar de koninklijke familie sinds dit jaar woont. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vertonen zich samen met dochters Amalia, Alexia en Ariane voor de dan aanwezige pers.

Tientallen journalisten uit binnen- en buitenland waren naar Den Haag afgereisd om de koning en zijn familie vast te leggen. Er werden onder meer foto’s gemaakt van het hele gezin, maar ook van alleen koningin Máxima en haar dochters.

Twee keer per jaar is er een persmoment om te zorgen dat de koninklijke familie een rustige vakantie kan hebben. Daarna is het de bedoeling dat media ze met rust laten. Als journalisten de privacy tóch niet respecteren, dan kan de Rijksvoorlichtingsdienst beslissen ze een volgende keer niet meer uit te nodigen.

Lees verder

Nederland

Man overlijdt bij politiebureau in Spijkenisse

Geplaatst

op

door

Bij het politiebureau in Spijkenisse is donderdagochtend een man overleden. Waar hij precies aan is overleden, kon de politie mede in verband met het nog lopende onderzoek niet meedelen.

De politie werd rond 03.00 uur gealarmeerd door buurtbewoners in Hellevoetsluis. Daar liep een man op straat die om hulp schreeuwde. Agenten namen hem mee naar het bureau in Spijkenisse, waar de man kort na aankomst op de binnenplaats van het bureau overleed. De politie en ambulancepersoneel hebben hem nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

De Rijksrecherche onderzoekt het voorval. Of de man verwondingen had, kon een politiewoordvoerster niet zeggen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X