Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Gratis Tulpen plukken in Amsterdam

Geplaatst

op

door

Het is vandaag Nationale Tulpendag: de officiële aftrap van een nieuw snijtulpenseizoen en wie vandaag in het centrum van Amsterdam liep kon er bijna niet omheen: de tulpenpluktuin op de Dam.

Voor deze gelegenheid leggen tulpenkwekers op de Dam een gigantische pluktuin aan met zo’n 200.000 tulpen in verschillende kleuren. Vanochtend werd de pluktuin opgebouwd waarna bezoekers om 13.00 uur de tuin in konden om gratis tulpen te plukken.

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement en wordt sinds 2012 ieder jaar gevierd op de dam. Het thema van dit jaar was Dutch Design, net als tulpen een visitekaartje van Nederland voor de hele wereld.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Bianca

Nederland is echt een rijk land. gratis tulpen op de dam.jammer dat je ze niet kan eten. gratis is altijd goed.ik hoop een keer gratis kaas ook iets NederlandAdvertentie

Nederland

Rutte wenst Johnson succes met vervolgstappen

Geplaatst

op

door

Premier Mark Rutte heeft de Britse premier Boris Johnson succes gewenst met de volgende stappen in het Britse Lagerhuis met betrekking tot de brexit. Rutte twitterde zaterdagavond: “Zojuist contact gehad met @BorisJohnson en de situatie rond #Brexit doorgesproken. Heb hem succes gewenst met de volgende stappen in het Britse Lagerhuis. We hebben afgesproken nauw contact te houden.”

Lees verder

Nederland

Brand in zalencentrum Loil onder controle

Geplaatst

op

door

De grote brand die in zalencentrum Lara in het Gelderse Loil in de nacht van zaterdag op zondag woedde, is onder controle. Dat zegt een woordvoerder van de brandweer. De bewoners van 8 huizen, die door de politie uit voorzorg zijn ontruimd, zijn opgevangen in de pastorie. Bekeken wordt wanneer ze kunnen terugkeren.

De brand ontstond vannacht toen niemand aanwezig was in het pand en werd ontdekt door omwonenden. Op enig moment sloeg het vuur over naar een ouder gedeelte van het zalencomplex. Het dak daarvan bevatte asbest en stortte in. Volgens de brandweer zijn er asbestdeeltjes aangetroffen in het pand, maar hebben die zich niet verspreid in de directe omgeving. “Er is geen gevaar voor omwonenden”, aldus de brandweerwoordvoerder.

Het zalencomplex bestond uit vier zalen, foyer, café en restaurant en moet volgens de brandweer “als verloren worden beschouwd.”

Lees verder

Meest gelezen

X