Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Gratis Tulpen plukken in Amsterdam

Geplaatst

op

Het is vandaag Nationale Tulpendag: de officiële aftrap van een nieuw snijtulpenseizoen en wie vandaag in het centrum van Amsterdam liep kon er bijna niet omheen: de tulpenpluktuin op de Dam.

Voor deze gelegenheid leggen tulpenkwekers op de Dam een gigantische pluktuin aan met zo’n 200.000 tulpen in verschillende kleuren. Vanochtend werd de pluktuin opgebouwd waarna bezoekers om 13.00 uur de tuin in konden om gratis tulpen te plukken.

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement en wordt sinds 2012 ieder jaar gevierd op de dam. Het thema van dit jaar was Dutch Design, net als tulpen een visitekaartje van Nederland voor de hele wereld.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Bianca

Nederland is echt een rijk land. gratis tulpen op de dam.jammer dat je ze niet kan eten. gratis is altijd goed.ik hoop een keer gratis kaas ook iets NederlandAdvertentie

Nederland

Vier doden bij ongeluk op A12 bij Den Haag

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier mensen om het leven gekomen. De slachtoffers zaten in één auto, meldt de politie.

De auto is rond 1.00 uur op zijn zijkant tussen de vangrail en de geluidswal terechtgekomen. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. De vier die zijn overleden zijn twee broers van 16 en 21 jaar uit Zoetermeer, hun 18-jarige neef uit Den Haag en hun aanstaande 26-jarige zwager uit Rotterdam.

De A12 tussen Nootdorp en Den Haag werd na het ongeluk in beide richtingen urenlang afgesloten voor onderzoek. De weg naar Utrecht werd in de loop van de nacht weer vrijgegeven, de weg richting Den Haag ging woensdagochtend om 6.30 uur weer open.

ANP

Lees verder

Nederland

Vmbo-examen gestolen uit auto docent

Geplaatst

op

Uit de auto van een vmbo-docent zijn vorige week vrijdag de opgaven, de instructies voor examinatoren en de correctievoorschriften van een centraal eindexamen gestolen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob aan de Tweede Kamer.

Het gaat om een zogenoemd centraal schriftelijk en praktisch examen voor het vak Zorg en Welzijn, dat niet overal tegelijk wordt afgenomen. Scholen hebben daar van 1 april tot 5 juli de tijd voor. Het examen bestaat uit verscheidene onderdelen, zowel praktijkgericht als theoretisch.

Van dergelijke examens bestaan twee versies, die gelijk over de scholen worden verdeeld. Scholen waar het examen nog moet worden afgenomen, moeten vanaf 6 mei, het einde van de meivakantie, de andere versie gebruiken. Voor leerlingen die het examen al hebben gemaakt, heeft de diefstal volgens Slob geen gevolgen.

ANP

Lees verder

Meest gelezen