Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Gratis Tulpen plukken in Amsterdam

Geplaatst

op

Het is vandaag Nationale Tulpendag: de officiële aftrap van een nieuw snijtulpenseizoen en wie vandaag in het centrum van Amsterdam liep kon er bijna niet omheen: de tulpenpluktuin op de Dam.

Voor deze gelegenheid leggen tulpenkwekers op de Dam een gigantische pluktuin aan met zo’n 200.000 tulpen in verschillende kleuren. Vanochtend werd de pluktuin opgebouwd waarna bezoekers om 13.00 uur de tuin in konden om gratis tulpen te plukken.

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement en wordt sinds 2012 ieder jaar gevierd op de dam. Het thema van dit jaar was Dutch Design, net als tulpen een visitekaartje van Nederland voor de hele wereld.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Bianca

    zaterdag 21 januari 2017 at 19:22

    Nederland is echt een rijk land. gratis tulpen op de dam.jammer dat je ze niet kan eten. gratis is altijd goed.ik hoop een keer gratis kaas ook iets Nederland

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

‘Bloedmaan’ maandagochtend te zien tijdens volledige verduistering

Geplaatst

op

De maan zal maandag volledig bloedrood kleuren tijdens een totale verduistering. Wie de zogenaamde ‘bloedmaan’ mist, moet tot 7 september 2025 wachten voor de eerstvolgende volledige eclips in Nederland.

De eerste veranderingen in het maanlicht beginnen rond 3.35 uur, maar dan is er nog niet veel te zien. De echte verduistering begint rond 5.41 uur en duurt iets meer dan een uur. Dan is de maan bloedrood. Het hoogtepunt is rond 6.12 uur. Daarna duurt het een paar uur voor de maan weer normaal schijnt.

De maan straalt zelf geen licht uit, maar weerkaatst het licht van de zon. Een maansverduistering vindt plaats als de aarde precies tussen de zon en de maan in komt. De maan staat dan in de schaduw van de aarde.

Het zonlicht gaat wel langs de aarde. De dampkring buigt het dan af naar de maan. Rood licht wordt het best afgebogen. Daardoor kleurt de maan tijdens een verduistering rood. Dat wordt een bloedmaan genoemd.

ANP

Lees verder

Nederland

Vrouw (29) komt om door ernstig ongeval vrachtwagen

Geplaatst

op

Een 29-jarige vrouw is donderdag overleden door een ernstig verkeersongeval in haar woonplaats Groningen. Ze fietste op een rotonde en werd geschept door een vrachtwagen.

Zwaargewond werd ze naar een ziekenhuis gebracht waar ze kort na aankomst overleed aan haar verwondingen. De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is. De politie komt graag in contact met getuigen van het ongeval.

Lees verder

Meest gelezen