Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Gemeente sluit Haagse markt vanwege drukte

Geplaatst

op

Haagse Markt Stg Ohm

De gemeente heeft vanmiddag de Haagse Markt per direct gesloten, omdat die veel te druk was. Dit is gebeurd na overleg tussen burgemeester Remkes en de marktmeester. Al enige tijd werd de discussie gevoerd of het verantwoord was om de markt open te houden.

Ondanks de inzet van handhavers was het veel te druk om de coronavoorschriften te kunnen naleven. De gemeente benadrukt het belang van de Haagse Markt. “Het aanbod van vaak relatief goedkope en verse etenswaar in de buitenlucht is een belangrijk onderdeel van het winkelaanbod”, staat in een verklaring.

Hoewel het erop leek dat personen zich maandag beter aan de richtlijnen hielden, werd vandaag geen 1,5 meter afstand gehouden. Vooral op momenten dat het zonnig is, zie je dat het druk wordt, zegt de burgemeester .

De Haagse Markt is de grootste van Nederland. In de weekeinden komen er tot 40.000 bezoekers.

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Yordi

Zijn mensen zo dom of zijn ze levensmoe. Blijf thuis. Echt zijn deze mensen verzieken de wereld. Domme beesten.

Jaap

Je kan zien wat voor soort volk er daar rond loopt op de markt in Den Haag. Dom

Ram

Heel mooie oude plaatje van de markt, sopropo zijn nu niet te krijgen zo goedkope groenten in de winter maanden. Maar terecht dat de mark voorlopige dicht gaat of andere maatregelingen nemen bv om de 30 min een per groep mensen toelaten.Advertentie

Nederland

RIVM : 234 sterfgevallen, 292 nieuwe ziekenhuisopnames

Geplaatst

op

Corona

Nederland registreert nu 2101 overledenen aan het coronavirus. De afgelopen 24 uur zijn er 234 meldingen binnen gekomen van mensen die zijn overleden aan het coronavirus. Er worden ook 292 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld.

Dat er meldingen zijn door gegeven bij het RIVM wilt niet zeggen dat in de afgelopen 24 uur 234 mensen zijn overleden. Het aantal gemelde sterfgevallen zijn op de dinsdagen altijd hoog, geeft het RIVM aan.

Dit heeft te maken met de administratie, de opnames van het weekend en sterfgevallen worden verwerkt op de maandag. Deze gegevens worden dan door het RIVM op de dinsdag kenbaar gemaakt.

De mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistieken.

Het aantal ziekenhuisopnames kent ook een stijging, deze is nu 292, dat is hoger dan de maandag. De maandag hiervoor kwamen 260 meldingen binnen. De teller staat nu op 7427 ziekenhuis opnames.

Het aantal positief geteste personen nam toe met 777, totaal aantal staat nu op 19580. Het daadwerkelijk aantal zal hoger zijn, omdat ook hier de registratie 1 a 2 dagen later binnen is. Het aantal patiënten zal ook hoger zijn dan de 19.580 omdat niet iedereen wordt getest.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

RIVM: Afname sterfgevallen aan coronavirus in Nederland

Geplaatst

op

Corona Virus

Het aantal nieuwe meldingen over overleden coronapatiënten in Nederland is behoorlijk afgenomen, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), vandaag. Er zijn 101 sterfgevallen erbij gekomen, wat 164 minder is dan zaterdag. Zondag zijn 115 geregistreerd.

De nieuwe cijfers zijn niet wat er de afgelopen 24 uur zijn bijgekomen. Nieuwe sterfgevallen of opnames worden niet altijd direct doorgegeven.

Verder meldt het RIVM dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames voor coronapatiënten aan het afvlakken is. Het RIVM meldt vandaag 260 nieuwe opnames, wat zeven meer is dan gisteren.  Echter ziet het er veel beter uit dan enkele dagen terug met opnames van tussen 336 en 623.

Symptomen nieuw coronavirus

Klachten die veel voorkomen:

 • Koorts
 • Luchtwegklachten zoals hoesten
 • Niezen
 • Kortademigheid

Blijf thuis bij:

 • Neusverkoudheid
 • Loopneus
 • Niezen
 • Keelpijn
 • Lichte hoest
 • Verhoging (tot 38 graden)

Belangrijk: als je verkoudheidsklachten met koorts hebt, moet iedereen in het huishouden thuisblijven.

Wanneer bel je de huisarts?

Bel de huisarts wanneer de klachten verergeren:

 • Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius) en je hoest en ademt moeilijk
 • U bent ouder dan 70, hebt een chronische ziekte of minder weerstand en u krijgt koorts.

Belangrijk: Ga niet naar de huisarts toe, maar bel de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen