Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Geert Wilders met dood bedreigd na uitspraak over mogelijk cartoonwedstrijd

Geplaatst

op

door

PVV-leider Geert Wilders is weer in opspraak gekomen met zijn ideeën over een cartoonwedstrijd, die hij dit najaar wilt houden over de profeet Mohammed.

Hij wil de tentoonstelling van de spotprenten houden in het streng beveiligde deel van de Tweede Kamer waar zijn partij zit. Er zouden al honderden inzendingen binnen zijn gekomen.

De inwoners van Islamabad, de hoofdstad van Pakistan zijn vandaag massaal de straat opgegaan om te protesteren tegen de cartoonwedstrijd over hun profeet. De demonstranten eisen dat de nieuwe regering van Imran Khan de diplomatieke  en commerciële betrekkingen met Nederland verbreekt.

Een 26-jarige Pakistaanse man werd als gevolg van de situatie gisteren aangehouden nadat hij op Facebook zou hebben aangekondigd dat hij naar Nederland reisde om een aanslag op Wilders te plegen. “Ik ben op vijf minuten lopen van het parlement” meldt de man in z/n oproep terwijl hij anderen aanspoort om hem te helpen. De politie vatte de verdachte op het Centraal Station van Den Haag in de kraag.  Volgens Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid moet het organiseren van de cartoonwedstrijd niets uitmaken. “Dat moet binnen een vrije democratie kunnen. En dan doet het er niet toe wat ik daarvan vind of wat de mening van anderen is.”

Wilders werd gewaarschuwd door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. “Mij is verteld dat een man zou hebben gezegd dat hij in Nederland is gearriveerd met het doel mij te vermoorden. Gelukkig is hij opgepakt”, schrijft hij op Twitter.

De verdachte van het filmpje is volledig beperkt en heeft alleen contact met zijn advocaat. Hij wordt op dit moment verhoord. Het onderzoek naar het filmpje en de achtergrond van de man is nog in volle gang.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Evert

is niet goed .. iedereen mag toch zeggen wat ze willen dan moet je niet doden. Wilders is fout bezig maar dat geeft niemand het recht hem iets te willen aandoen. waarom kunnen we niet in vrede leven. al die haat. Wilders stop toch ook om steeds het vuur aan te wakkeren. we weten al hoe je denkt. stop er mee. en alle mensen vraag ik om de rust te bewaren. en dat we vreedzaam met elkaar kunnen leven.. ook met alle witte en zwarte mensen. samen een mooi Nederland of waar dan ook ter wereld. mijn oproep naar iedereen..… Lees verder »Advertentie

Nederland

78.000 stuks zwerfafval opgeruimd

Geplaatst

op

door

Heel wat vrijwilligers hebben afgelopen zaterdag zwerfafval opgeruimd. Daarbij zijn zeker 78.000 stuks opgeruimd.

Deelnemers deden mee aan de World Cleanup Day. De opruimactie is onderdeel van een wereldwijde dag om zoveel mogelijk afval op te ruimen. De Plastic Soup Foundation maakte de totale opbrengst zondag bekend.

De 16.000 vrijwilligers die op ruim 1400 plekken afval opruimden, konden een speciale app gebruiken om te registeren om wat voor soort materiaal het ging en van welke merken de verpakkingen het meest op straat belanden. Vorig jaar legden de deelnemers nog 35.000 stuks afval vast met de app. Dat er dit jaar veel meer zwerfafval werd geregistreerd, komt volgens de organisatie doordat de deelnemers de app fanatieker hebben gebruikt.

Welk afval werd opgeruimd, hebben deelnemers bijgehouden in een speciale app. „Zo krijgen we inzicht in wat waar ligt. Welke materialen, merken en soorten belanden in het milieu?”, vertelde Robert Möhring van de Plastic Soup Foundation ons vorige week. „Als we dat weten, kunnen we met de producenten gaan praten over structurele oplossingen.” Het meest gevonden afval was dit jaar het blikje, gevolgd door snack- en snoepverpakkingen, flesjes, zakjes en sigarettenpeuken, die vorig jaar nog aan kop stonden.

Lees verder

Nederland

Man overleden bij brand berging Zoetermeer

Geplaatst

op

door

In een appartementencomplex aan de Schoutenhoek in Zoetermeer hebben brandweermannen het lichaam van een overleden 60-jarige man gevonden. De brandweer kwam zondagochtend vroeg af op een brandmelding. Het slachtoffer bevond zich in dezelfde ruimte als de brandhaard, meldt de politie.

De brandweer was naar het gebouw gegaan nadat melding was gedaan van een brandlucht. ‘Na onderzoek trof de brandweer in een berging van het appartementencomplex een brandhaard aan’, meldt de politie in een verklaring. ‘In dezelfde ruimte werd een man aangetroffen.’

Hulpverleners brachten het slachtoffer naar buiten en probeerden hem te reanimeren. De hulp mocht echter niet meer baten en hij overleed ter plekke. Over de oorzaak van de brand, die snel onder controle was, is nog niets bekend. Woningen in het complex moesten vanwege het incident worden ontruimd, maar inmiddels kunnen de bewoners weer maar huis.

Lees verder

Meest gelezen

X