Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Geert Wilders met dood bedreigd na uitspraak over mogelijk cartoonwedstrijd

Geplaatst

op

door

PVV-leider Geert Wilders is weer in opspraak gekomen met zijn ideeën over een cartoonwedstrijd, die hij dit najaar wilt houden over de profeet Mohammed.

Hij wil de tentoonstelling van de spotprenten houden in het streng beveiligde deel van de Tweede Kamer waar zijn partij zit. Er zouden al honderden inzendingen binnen zijn gekomen.

De inwoners van Islamabad, de hoofdstad van Pakistan zijn vandaag massaal de straat opgegaan om te protesteren tegen de cartoonwedstrijd over hun profeet. De demonstranten eisen dat de nieuwe regering van Imran Khan de diplomatieke  en commerciële betrekkingen met Nederland verbreekt.

Een 26-jarige Pakistaanse man werd als gevolg van de situatie gisteren aangehouden nadat hij op Facebook zou hebben aangekondigd dat hij naar Nederland reisde om een aanslag op Wilders te plegen. “Ik ben op vijf minuten lopen van het parlement” meldt de man in z/n oproep terwijl hij anderen aanspoort om hem te helpen. De politie vatte de verdachte op het Centraal Station van Den Haag in de kraag.  Volgens Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid moet het organiseren van de cartoonwedstrijd niets uitmaken. “Dat moet binnen een vrije democratie kunnen. En dan doet het er niet toe wat ik daarvan vind of wat de mening van anderen is.”

Wilders werd gewaarschuwd door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. “Mij is verteld dat een man zou hebben gezegd dat hij in Nederland is gearriveerd met het doel mij te vermoorden. Gelukkig is hij opgepakt”, schrijft hij op Twitter.

De verdachte van het filmpje is volledig beperkt en heeft alleen contact met zijn advocaat. Hij wordt op dit moment verhoord. Het onderzoek naar het filmpje en de achtergrond van de man is nog in volle gang.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Evert

is niet goed .. iedereen mag toch zeggen wat ze willen dan moet je niet doden. Wilders is fout bezig maar dat geeft niemand het recht hem iets te willen aandoen. waarom kunnen we niet in vrede leven. al die haat. Wilders stop toch ook om steeds het vuur aan te wakkeren. we weten al hoe je denkt. stop er mee. en alle mensen vraag ik om de rust te bewaren. en dat we vreedzaam met elkaar kunnen leven.. ook met alle witte en zwarte mensen. samen een mooi Nederland of waar dan ook ter wereld. mijn oproep naar iedereen..… Lees verder »Advertentie

Nederland

Cast en scriptschrijvers De Suriname Monologen bekend

Cast en scriptschrijvers ‘De Suriname Monologen’ – Foto: Roel Determeijer.

Geplaatst

op

door

Speciaal voor De Grote Suriname-tentoonstelling komt Stichting Julius Leeft! dit najaar met zes theaterproducties over de Surinaamse geschiedenis. Waar de tentoonstelling gaat over het meeslepende epos van het land en zijn bewoners met zeer verschillende achtergronden, kiezen John Leerdam en Paulette Smit van Stichting Julius Leeft! – in samenwerking met De Nieuwe Kerk – voor acht historische hoofdrolspelers. Zij maakten vandaag in de kerk de cast én hun vertolkers bekend. 

• Kenneth Herdigein als Johan Ferrier, laatste gouverneur en eerste president;
• Urmie Plein als dochter van Anton de Kom, schrijver, vakbondsman en verzetsheld;
• Prem Radhakishun als Jagernath Lachmon, politicus, aanvankelijk tegenstander onafhankelijkheid;
• Ruurt de Maesschalck als Henck Arron, politicus en voorstander onafhankelijkheid;
• Roy Ristie als Johan Adolf Pengel, politicus;
• Monic Hendrickx als Nola Hatterman, actrice, kunstenaar en voorstander onafhankelijkheid;
• Michiel Blankwaardt als verteller bij Desi Bouterse, huidige president;
• Dorothy Blokland als Dr. Sophie Redmond, eerste vrouwelijke zwarte arts.

De scriptschrijvers brengen fictie tussen bekende feiten. Paulette Smit schrijft aan Ferrier en Bouterse. Noraly Beyer maakt het script van De Kom, Sheila Sitalsing schrijft voor het driemanschap Lachmon, Arron en Pengel. Bodil de la Parra werkt aan het stuk voor Hatterman. Naast Paulette Smit schrijven ook Rudy Lion Sjin Tjoe, Remco Meijer en Jeffrey Spalburg aan het verhaal over Bouterse. Tot slot schrijft Ayden Carlo het verhaal van Dr. Redmond. De regie van alle monologen is in handen van John Leerdam. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Harto Soemodihardjo en Walther Muringen. Gerda Havertong (zang), Jeannine la Rose (zang), Anna Makaloy (zang) en Tarif Heljanan (zang) tekenen voor een aantal nummers.

Lees verder

Nederland

KLM-tweet over borstvoeding leidt tot boze reacties

Geplaatst

op

door

Luchtvaartmaatschappij KLM ligt onder vuur na een tweet over borstvoeding aan boord. Het bedrijf heeft als beleid dat een voedende moeder door het personeel gevraagd mag worden om haar baby en borst te bedekken als andere passagiers daar aanstoot aan nemen.

Dat bericht heeft duizenden, overwegend negatieve, reacties opgeleverd. Op Twitter wordt door sommigen zelfs opgeroepen voortaan maar met een andere maatschappij te vliegen.

De ophef begon nadat een Amerikaanse passagier onlangs op Facebook meldde dat ze tijdens het voeden door een stewardess gevraagd werd zichzelf te bedekken.

Volgens KLM voelen niet alle passagiers zich prettig als er borstvoeding wordt gegeven en komen er zelfs klachten over binnen.

‘Het geven van borstvoeding is toegestaan. Om ervoor te zorgen dat al onze passagiers van alle achtergronden zich comfortabel voelen aan boord kunnen we een moeder vragen om zichzelf te bedekken tijdens het geven van borstvoeding, mochten andere passagiers zich hierdoor beledigd voelen’, aldus KLM op Twitter.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X