Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Geen straf voor vrouw die illegale Surinamers uitbuitte

Geplaatst

op

door

De rechtbank in Den Haag acht een 53-jarige vrouw uit Monster schuldig aan uitbuiting van een man en vrouw uit Suriname die illegaal in Nederland verbleven. Omdat de 53-jarige vrouw als eerder een celstraf van 2,5 jaar heeft uitgezeten voor oplichting kreeg de vrouw echter geen straf van de Rechtbank.

Beide slachtoffers uit Suriname moesten in de periode van 2009 onbetaalde klusjes verrichten voor de vrouw. Ook heeft de vrouw de man uit Suriname 25.000 euro laten betalen voor een verblijfsvergunning voor zijn familie, die er nooit kwam. Eerder deze man was er ook nog een rechtszaak over de onbetaalde klusjes die de illegale man uit Suriname voor de dame had moeten verrichten. Hij moest onder meer een uitgebrand appartement in Rotterdam opknappen.

De vrouw uit Suriname werd door de dame gebruikt als babysitter en als poetsvrouw.

Omdat de zaak zich afspeelde in 2009, en het OM vond dat het te lang geleden zou zijn om de vrouw uit Monster terug te sturen naar de gevangenis kreeg de vrouwgeen straf. De rechtbank is het daar mee eens.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Magneetvissers vinden pistool in Amsterdam

Geplaatst

op

door

Twee magneetvissers van 12 jaar oud hebben woensdagmiddag een pistool uit het water gehaald aan de Amstelkade in Amsterdam. Na de vondst van het wapen belden de vissers direct 112.

Eenmaal ter plaatse zag de agent direct dat het om een echt wapen ging, waarna ook de forensische dienst kwam om onderzoek te doen. Het wapen is meegenomen voor meer onderzoek.

De politie zegt op Facebook blij te zijn met de vissers. „Ze hebben een goede daad verricht.”

Lees verder

Nederland

Boete voor overtreden boerkaverbod wordt 150 euro

Geplaatst

op

door

Mensen die na 1 augustus gezichtsbedekkende kleding dragen, zoals een boerka of een nikab, kunnen een boete van 150 euro krijgen. Dat staat in de vervolgingsrichtlijn van het Openbaar Ministerie (OM).

Het verbod geldt in publieke ruimten zoals overheidsgebouwen, ziekenhuizen en het openbaar vervoer.

Volgens het OM is het vervangen van de boete door een taakstraf niet mogelijk omdat het om een geldboete van de eerste categorie gaat. Verder wijst het OM erop dat het boetebedrag kan oplopen als er ook andere strafbare feiten worden gepleegd, zoals overtreding van de identificatieplicht. Ook als iemand met een boerka of nikab weigert de openbare ruimte te verlaten, kan de boete hoger uitpakken.

Vorig jaar zei burgemeester Aboutaleb van Rotterdam tegen RTV Rijnmond dat hij geen prioriteit aan handhaving wil geven omdat weinig moslima’s in de stad gezichtsbedekkende kleding dragen. 

Abouteleb: “Boerka’s vormen maar een marginaal verschijnsel. En dat bepaalt de mate waarin wij handhaven. Dat is proportioneel.” De politie heeft betere dingen te doen dan op vrouwen met boerka’s jagen, zo liet Aboutaleb weten.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X