Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Geen straf voor vrouw die illegale Surinamers uitbuitte

Geplaatst

op

door

De rechtbank in Den Haag acht een 53-jarige vrouw uit Monster schuldig aan uitbuiting van een man en vrouw uit Suriname die illegaal in Nederland verbleven. Omdat de 53-jarige vrouw als eerder een celstraf van 2,5 jaar heeft uitgezeten voor oplichting kreeg de vrouw echter geen straf van de Rechtbank.

Beide slachtoffers uit Suriname moesten in de periode van 2009 onbetaalde klusjes verrichten voor de vrouw. Ook heeft de vrouw de man uit Suriname 25.000 euro laten betalen voor een verblijfsvergunning voor zijn familie, die er nooit kwam. Eerder deze man was er ook nog een rechtszaak over de onbetaalde klusjes die de illegale man uit Suriname voor de dame had moeten verrichten. Hij moest onder meer een uitgebrand appartement in Rotterdam opknappen.

De vrouw uit Suriname werd door de dame gebruikt als babysitter en als poetsvrouw.

Omdat de zaak zich afspeelde in 2009, en het OM vond dat het te lang geleden zou zijn om de vrouw uit Monster terug te sturen naar de gevangenis kreeg de vrouwgeen straf. De rechtbank is het daar mee eens.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Dode en gewonden door ongeluk op A73

Geplaatst

op

door

Op de A73 bij de afslag Wijchen is dinsdagochtend en dode gevallen en zijn meerdere mensen gewond geraakt door een ongeluk met meerdere voertuigen, meldt de politie. Onduidelijk is hoe ernstig de gewonden er aan toe zijn.

De snelweg in noordelijke richting tussen Nijmegen-Dukenburg en Wijchen is volgens Rijkswaterstaat tot zeker 16.30 uur afgesloten. Inmiddels zijn er anti-kijkschermen geplaatst om een kijkfile aan de andere kant te voorkomen.

Bij het ongeval zijn twee vrachtwagens en drie personenauto’s betrokken. Een vrachtwagen is gekanteld en ligt overdwars op het wegdek. De weg is bedekt met brokstukken. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat spreekt over een ravage. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is onbekend. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn ter plaatse.

Lees verder

Nederland

Vader van gezin Ruinerwold blijft vastzitten

Geplaatst

op

door

De 67-jarige vader die jarenlang met zijn zes kinderen in afzondering woonde in een boerderij in het Drentse Ruinerwold, blijft vastzitten.

De rechter-commissaris van de rechtbank heeft zijn voorarrest maandag met veertien dagen verlengd. Hij zit in beperking, dat wil zeggen dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben en niet met de buitenwereld.

De man werd donderdag opgepakt op verdenking van het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving, het benadelen van de gezondheid van anderen (mishandeling) en witwassen. Ook de 58-jarige huurder van het pand, Josef B., zit om dezelfde verdenkingen in voorarrest.

Begin vorige week werd het gezin met de inmiddels meerderjarige kinderen ontdekt in een afgesloten ruimte in het pand. Dat gebeurde nadat de oudste zoon van 25 jaar naar het dorp was gegaan en zijn verhaal had gedaan aan de plaatselijke kroegbaas.

Het gezin bestaat uit een vader met zes kinderen tussen de 18 en 25 jaar die in de afgelegen boerderij woonden. Daar hadden ze hun eigen moestuin en leefden ze volledig zelfvoorzienend. De kinderen verzorgden hun vader die een aantal jaren geleden een hersenbloeding had gehad. Hij verblijft momenteel in de gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Hoe het met de kinderen gaat, is niet bekend.

Mogelijk woonde het gezin al sinds 2010 in de boerderij, maar dat is onduidelijk omdat het niet in de gemeentelijke basisadministratie staat. De moeder was al overleden voordat het gezin zijn intrek in de Drentse plaats nam.

Lees verder

Meest gelezen

X