Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Geen stijging van besmettingen na massademonstratie op de Dam en Erasmusbrug

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 06 03 At 23.21.49 1

De anti-racismedemonstratie op de Dam heeft niet geleid tot een heftige verspreiding van het coronavirus. Begin juni werd er door de experts gewaarschuwd dat dergelijke massa demonstraties funest zijn voor de verspreiding van het coronavirus. Nu twee weken later, einde incubatietijd, is de uitbraak uitgebleven. Volgens de GGD’s zijn er geen aanwijzingen dat het coronavirus verspreid is.

Er zijn tot op heden geen betogers positief getest. In Amsterdam zijn er wel twee betogers met klachten bekend. Een van hen testte negatief, van de ander is de uitslag nog onbekend, verteld een woordvoerder van de GGD Amsterdam. ,,Later deze week maken we de balans op, maar vooralsnog zijn er geen aanwijzingen voor een grote uitbraak.”

Het kan zijn dat er mensen van buiten Amsterdam positief getest zijn, omdat zij de testten in hun eigen woonplaats hebben gedaan. Vooralsnog is dit nog niet bekend. De Amsterdamse GGD zijn bezig de informatie te verzamelen bij de andere GGD’s en zal dit mogelijk deze bekend maken.

In Rotterdam is volgens de GGD ook geen aanwijzingen voor een heftige verspreiding van het coronavirus. Er zijn tot op heden geen mensen positief getest die naar de antiracisme demonstratie zijn geweest op de Erasmusbrug.

Whatsapp Image 2020 06 03 At 23.22.16

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob
dinsdag 16 juni 2020 13:45

Verscheidene demonstranten in Rotterdam en Amsterdam zeiden net als de Amerikaanse demonstranten van de Black Lives Mathers beweging dat demonstreren nu belangrijker is dan Covid-19. Doordat ze in de USA doorgingen met demonstreren hebben ze de betreffende agenten ontslagen en de directe moordende agenten voorgeleid. Of ze daadwerkelijk ook veroordeeld worden is nog niet zeker, met name met een volledig witte jury gaan witte agenten vrij uit. Ook de berichten dat politie korpsen worden gereorganiseerd geeft te denken maar is nog geen reden om te juichen. Aangekondigde veranderingen kunnen ook heel snel weer teniet gedaan worden door ze gewoon niet… Lees verder »

Laatst bewerkt op 26 dagen geleden door Rob
Henna
dinsdag 16 juni 2020 14:28

Ze zijn niet te vertrouwen jammer dat Afrika niet machtig is

Lavendel
dinsdag 16 juni 2020 17:31

God zegen de demonstranten. God behoede hun. De strijd die ze leveren mag niet hun nekslag worden. Power to de pipel 👊black and white ✌

Joyce
dinsdag 16 juni 2020 18:01

Ja

Joyce
dinsdag 16 juni 2020 18:03

Dan kan de 1.5 meter regel nu wel geschrapt worden voor activiteiten in de buitenlucht.

Janet
dinsdag 16 juni 2020 18:32

Ja eindelijk weer vrij leven. In China gaat het weer fout. Corona op de vkeesplank isoleer China maar van de rest van de wereldAdvertentie

Nederland

ONLINE REDACTIE MEDEWERKER GEZOCHT

Geplaatst

op

Img 9465

Culturu.com zoekt een  Online Redactie Medewerker. Wil jij werken aan dit mooie online magazine ? Het nieuws ophalen en redigeren?  Volg je met interesse de actualiteit en deze volg je met hartenlust. Je ademt media ? Dan zijn wij op zoek naar jouw !!

WAT GA JE DOEN?

Als medewerker binnen onze afdeling Nieuws houd je je onder andere bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Het schrijven van teksten en nieuwsberichten
  • Het controleren van de geschreven teksten en nieuwsberichtten
  • Selecteren en publiceren van (video)content
  • Nieuws bulletins voor onze Sport afdeling
  • Selecteren van content voor artikelen
  • Efficiënt inzetten van de beschikbare social media kanalen
  • Analyseren en monitoren van relevante social media kanalen

Voor Tekstschrijvers is het vooral aantrekkelijk omdat je voornamelijk vanuit je huis kan werken en volg je de dagelijkse actuele ontwikkelingen.

Wij richtten ons voornamelijk op de Surinaamse (Caribische) doelgroep, en brengen de nieuwsitems onder de aandacht.  Uiteraard heeft de Nederlandse actualiteit ook onze aandacht.

Je bent onderdeel van een leuk en enthousiast team, die doen wat ze graag willen doen, en dat is nieuws overbrengen naar de Surinaamse doelgroep, wonend in Nederland en overal op de wereld.

Lijkt dit je wat ?? Schroom niet en neem contact met ons op !

Werktijden

Zelf te bepalen. Reken op een paar uur per week. Werkplek bepaal je zelf; kan goed van huis uit. Het betreft een PT functie.

Hoe kom je in aanmerking ?

Stuur je CV en een korte motivatie naar info@culturu.com.

Lees verder

Nederland

De Nederlandse Bank onderzoekt eigen rol slavernijverleden

Geplaatst

op

Img B9fa96f5ef3f 1

De Nederlandse Bank (DNB) heeft een onderzoek ingesteld naar eigen betrokkenheid bij het Nederlandse slavernijverleden. Dit wordt door een toezichthouder van de DNB kenbaar gemaakt. De reactie van de toezichthouder wordt gegeven naar aanleiding van een onderzoek en de gestelde vragen door het tijdschrift Vrij Nederland. Er werd onderzoek gedaan naar de relatie van de Nederlandse banken bij het slavernijverleden.

“We zijn ons bewust van de huidige discussie over het Nederlandse slavernijverleden”, aldus DNB in een verklaring.

Er zal een onafhankelijke organisatie worden gevraagd om het onderzoek uit te voeren. Het accent van het onderzoek zal zich richtten op de rol van de DNB als instelling in de beginjaren van haar bestaan en de toenmalige presidenten en directieleden.

Na het onderzoek zal de DNB stelling nemen over de mogelijke vervolgstappen.

PRESIDENTEN

Uit onderzoek blijkt dat dat de handelshuizen van twee oud presidenten van De Nederlandsche Bank betrokken waren bij de handel in slavernij.

Ook ING gaat een werkgroep opzetten om het archief toegankelijker te maken. Ook waren verschillende directeuren betrokken bij de compensatieregeling van de Nederlandse overheid, tijdens de afschaffing van de slavernij in 1863. De Nederlandse Staat betaalde destijds 200 tot 300 gulden per tot slaafgemaakte aan plantage-eigenaren en aandeelhouders, om het verlies van hun bezittingen te vergoeden.

Excuses

Vorige maand kwam al een excuses naar buiten door de Bank of England wegens hun betrokkenheid van 27 van haar leden bij het slavernijverleden. Het betroffen 11 gouverneurs en zestien directeuren.

Wat de rol is van DNB bij het slavernijverleden zal nader worden onderzocht door een onafhankelijke partij. Indien duidelijk zal zijn dat DNB betrokken was bij de slavernij, is nog onduidelijk of zij ook zullen overgaan tot excuses.

ING Group heeft nu ook een werkgroep geïnitieerd om hun eigen rol bij het slavernijverleden te onderzoeken. Dit naar aanleiding van de gestelde vragen van Vrij Nederland.

Barings Bank, heeft in de beginjaren ook een rol gespeeld bij de financiering van slavernij. Baring Banks is nu onderdeel van ING.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen