Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Gaël Monfils schakelt Gilles Simon uit ABN AMRO tennistoernooi

Geplaatst

op

door

Titelverdediger Gaël Monfils is door naar de kwartfinale van het ABM AMRO World Tennis Tournament. Landgenoot Gilles Simon kon weinig uithalen tegen La Monf: 6-4 6-1.
In de 1e set hadden de Fransmannen moeite om hun servicegames binnen te harken. Simon plaatste 1 break, Monfils ging 2 keer door de opslag van zijn oudere Davis Cup-teamgenoot heen. 

In de 2e set maakte Simon heel erg slordig. Hij won maar 7 van de 24 punten op eigen opslag. Monfils had in deze fase geen moeite met Simon.


Monfils zal in de volgende ronde uitkomen tegen Evans. De Brit heeft zich geplaatst door in de 8e finale Karen Khachanov uit te schakelen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Oud minister Pronk erkent foutieve handelingen Nederland tegenover Suriname

Geplaatst

op

door

Culturu.com- Nederland heeft fouten gemaakt rond de onafhankelijkheid van Suriname. Dit erkent oud- minister Jan Pronk voor het eerst. Rond de onafhankelijkheid van Suriname was Pronk minister van Ontwikkelingssamenwerking.

Pronk zegt specifiek dat voornamelijk de oprichtingen uitrol ban het Surinaamse leger verkeerd zijn aangepakt. Ter gelegenheid vande coup die 40 jaar geleden door onderofficieren is gepleegd.

In het programma Spraakmakers heeft de oud-bewindsman aangegeven dat Nederland misschien weer een rol zou moeten spelenbij de gigantische schulden van Suriname. “Wij blijven ten gevolge van onskoloniale en slavernijverleden, ten gevolge van de manier waarop wijconstructie hebben mogelijk gemaakt, verantwoordelijkheid houden”, zei de oud-minister in Spraakmakers.

Een deel van het interview kunt u hier bekijken.

Lees verder

Nederland

FC Twente vrouwen winnen de topper tegen Ajax met 1-2

Geplaatst

op

door

De topper tegen Ajax is door FC Twente vrouwen gewonnen met 1-2. De wedstrijd moest ingehaald worden omdat deze twee weken geleden was afgekeurd vanwege de storm Ciara. Het bleek de dag te zijn van debutant Anna-Lena Stolze. Zij wist het winnend doelpunt te scoren, waardoor FC Twente de wedstrijd over de streep trok.

De Duitse spits Anna-Lena Stolze nam beide doelpunten voor haar rekening. Het tweede doelpunt was er een om te in te lijsten. Vanaf de middenlijn schoot de spits op het doel. De debutant heeft hiermee haar stempel gedrukt binnen het team van FC Twente. Marjolijn van den Bighelaar scoorde namens Ajax de 1-2.

De Ajax vrouwen hebben door het verlies geen goede zaken gedaan. Koploper PSV heeft nu 7 punten meer dan Ajax, en verstevigt hiermee haar koppositie. Twente staat derde met negen punten achterstand op PSV.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen