zaterdag 13 juli 2024
27 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
4.7
(3)

Franc Weerwind met Surinaamse roots wordt minister van Rechtsbescherming

lees ook ...

Rotterdam opgeschrikt door tragische dood baby

In de Nederlandse stad Rotterdam is men opgeschrikt door een tragisch incident. In een auto is een dode baby aangetroffen. De auto heeft een Belgisch kenteken en stond aan de Vlaardingweg. Hulpdien...

Op 10 januari wordt de 57-jarige Franc Weerwind van D66 minister van Rechtsbescherming. Dit is zondagmiddag bekendgemaakt door Sigrid Kaag, leider van de politieke partij D66.  Kaag heeft kandidaten van haar partij D66 zondagmiddag op bezoek gehad.

De toekomstige minister is vanaf 2015 burgemeester van Almere. Afgelopen zomer werd hij voor een tweede termijn herbenoemd. Hij is eigenlijk tot en met 2027 aan deze stad verbonden. Eerder was Weerwind burgemeester van Velsen, en daarvoor diende hij ook als burgemeester van de gemeente Niedorp. Franc Weerwind is medeoprichter van de Stichting Vriendschapsbanden Nederland Suriname.

De naam van Weerwind werd al eerder in verband gebracht met de portefeuille door enkele landelijke mediahuizen.

De toekomstige Nederlandse regering wordt naar verwachting diverse; Dilan Yesilgöz-Zegerius, VVD politica van Turks-Koerdische afkomst, wordt ook gezien als de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandFranc Weerwind met Surinaamse roots wordt minister van Rechtsbescherming