dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
5
(1)

Files groeien op Nederlandse wegen

lees ook ...

De comedyvoorstelling over de afschaffing van de slavernij. ...

Een cabaretvoorstelling over de afschaffing van de slavernij? Precies! Is dat niet veel te lang geleden? Zou kunnen! Daar heb ik toch niks mee te maken? Toch wel! Wij allemaal. Omdat wij nu eenmaal in...

ANWB zegt op basis van filecijfers dat het aantal files 10 procent is gestegen ten opzichte van 2019. Volgens Arnoud Broekhuis van ANWB Verkeersinformatie zijn er 470.000 auto’s erbij in vergelijking met vier jaar geleden, “dat laat letterlijk en figuurlijk zijn sporen na op de weg”. Het vrachtverkeer laat zich bij dit alles niet onbetuigd. Zuid-Holland en Noord-brabant overtreffen de andere provincies.

Nederland telt ruim 9 miljoen personenauto’s. Als het grootste deel simultaan op de weg is heeft dat consequenties voor de doorstroming. Dinsdag met (50 procent)en donderdag(met 20 procent) zijn de drukste dagen op de weg. Maandag- en vrijdagochtend zijn nu rustiger in vergelijking met vier jaar geleden.

De dinsdagochtendspits groeide met 50 procent, die van donderdag met ruim 20 procent. Op maandag- en vrijdagochtend was het daarentegen rustiger dan vier jaar geleden. De drukste provincies zijn nog steeds Zuid-Holland en Noord-Brabant.

De ANWB zegt verder dat de ochtendspits dit jaar druk is op de A12 tussen de Duitse grens en Arnhem, te hoogte van Duiven. In de avonduren rijd men vaak in de file op de A27 van Utrecht naar Breda, bij Noordeloos.

Op dinsdag 14 maart jongstleden ontstond er door sneeuw en regen een file van 1102 kilometer. Dit is een nieuw record.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandFiles groeien op Nederlandse wegen