Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Feyenoord ten koste van SC Heerenveen (0-1) naar halve finale

Geplaatst

op

door

Feyenoord heeft zich als vierde en laatste club geplaatst voor de halve finales van de KNVB-beker. De Rotterdammers versloegen donderdag SC Heerenveen in het Abe Lenstra-stadion: 0-1.

De treffer kwam na een kwartier spelen op naam van Leroy Fer. De middenvelder scoorde van dichtbij met zijn hoofd, na een goede assist van Marcos Senesi. De Feyenoorders droegen het doelpunt op aan de donderdag overleden materiaalman Carlo de Leeuw.

Feyenoord treft begin maart in de halve finale, in De Kuip, eerstedivisionist NAC Breda. FC Utrecht en Ajax staan in de andere halve eindstrijd tegenover elkaar.

Feyenoord heeft nu zestien officiële wedstrijden gespeeld onder leiding van Dick Advocaat, die eind oktober Jaap Stam opvolgde. Slechts één van die duels verloor Feyenoord.

ANP

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Donald

Vanaf Dick Advocaat trainer is geworden bij Feyenoord, blijven ze winnen. Terwijl ze niet geweldig spelen. Maar zo zie je de Hand van een trainer. De vorige trainer lukte het niet om met deze spelersgroep te winnen.Advertentie

Nederland

Oud minister Pronk erkent foutieve handelingen Nederland tegenover Suriname

Geplaatst

op

door

Culturu.com- Nederland heeft fouten gemaakt rond de onafhankelijkheid van Suriname. Dit erkent oud- minister Jan Pronk voor het eerst. Rond de onafhankelijkheid van Suriname was Pronk minister van Ontwikkelingssamenwerking.

Pronk zegt specifiek dat voornamelijk de oprichtingen uitrol ban het Surinaamse leger verkeerd zijn aangepakt. Ter gelegenheid vande coup die 40 jaar geleden door onderofficieren is gepleegd.

In het programma Spraakmakers heeft de oud-bewindsman aangegeven dat Nederland misschien weer een rol zou moeten spelenbij de gigantische schulden van Suriname. “Wij blijven ten gevolge van onskoloniale en slavernijverleden, ten gevolge van de manier waarop wijconstructie hebben mogelijk gemaakt, verantwoordelijkheid houden”, zei de oud-minister in Spraakmakers.

Een deel van het interview kunt u hier bekijken.

Lees verder

Nederland

FC Twente vrouwen winnen de topper tegen Ajax met 1-2

Geplaatst

op

door

De topper tegen Ajax is door FC Twente vrouwen gewonnen met 1-2. De wedstrijd moest ingehaald worden omdat deze twee weken geleden was afgekeurd vanwege de storm Ciara. Het bleek de dag te zijn van debutant Anna-Lena Stolze. Zij wist het winnend doelpunt te scoren, waardoor FC Twente de wedstrijd over de streep trok.

De Duitse spits Anna-Lena Stolze nam beide doelpunten voor haar rekening. Het tweede doelpunt was er een om te in te lijsten. Vanaf de middenlijn schoot de spits op het doel. De debutant heeft hiermee haar stempel gedrukt binnen het team van FC Twente. Marjolijn van den Bighelaar scoorde namens Ajax de 1-2.

De Ajax vrouwen hebben door het verlies geen goede zaken gedaan. Koploper PSV heeft nu 7 punten meer dan Ajax, en verstevigt hiermee haar koppositie. Twente staat derde met negen punten achterstand op PSV.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen