Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Feest in Afrikaanderwijk Rotterdam tijdens Onafhankelijkheid Suriname

Geplaatst

op

door

In de Afrikaanderwijk in Rotterdam wordt zondag voor het eerst de onafhankelijkheid van Suriname gevierd. Naast diverse eet kraampjes kan er ook gedanst worden op Reggae muziek. Ook treden er verschillende artiesten op. De toegang tot dit evenement is gratis.

Shirley Emanuels, de Organisator van het evenement hou veel van Surinaams muziek, en kwam hierdoor op het idee iets gezelligs voor de wijk te doen.

In een interview met Rijnmond Rotterdam geeft ze aan dat ze het best moeilijk vindt om over de onafhankelijkheid van Suriname te praten. Volgens Shirley moet je goed uitkijken wat je zegt, je kan onbedoeld veel mensen kwetsen of pijn doen.

Bakkeljauw-kok Mukesh van restaurant Pretoria ziet dat er wel over wordt gesproken en gediscussieerd. “Mensen van voor ’75 zijn onder de Nederlandse vlag geboren, zij hebben recht op een Nederlands paspoort.”

Mukesh was 7 jaar oud toen Suriname onafhankelijk werd en is pas op volwassen leeftijd naar Nederland gekomen waar hij zijn vrouw heeft leren kennen. “​Suriname was er helemaal niet klaar voor en is dat in mijn ogen nog steeds niet. Nederland had meer moeten helpen.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

KNMI: Aardbeving in Groningen met kracht 3.4

Geplaatst

op

door

De provincie Groningen is woensdagochtend vroeg om 05.49 uur opgeschrikt door een aardbeving. Deze had een kracht van 3.4, aldus het KNMI. Volgens de meteorologische dienst lag het epicentrum van de beving in het dorp Westerwijtwerd. Dat ligt hemelsbreed ongeveer 18 kilometer ten noordoosten van het hoofdstad Groningen.

De aardbevingen in Groningen zijn het gevolg van de gaswinning in de provincie. Zo liet de NAM weten de gaswinning op meerdere plaatsen te stoppen of terug te schroeven. In een later stadium besloot het kabinet uiteindelijk de gaswinning helemaal te gaan afbouwen, naar nul rond 2030.

Het is nog onbekend of er sprake is van schade als gevolg van de aardbeving.

ANP

Lees verder

Nederland

Duncan Laurence eerste Nederlandse Songfestival-winnaar in 44 jaar

Geplaatst

op

door

DuncanLaurence heeft zaterdagavond voor het eerst in 44 jaar gezorgd voorNederlandse winst bij het Eurovisie Songfestival. Met zijn nummer Arcade wisthij in het Israëlische Tel Aviv alle overige 25 landen achter zich te laten.

Laurencebehaalde in totaal 492 punten en verwees daarmee Italië (465 punten) en Rusland(369) naar de tweede en derde plaats. De 25-jarige zanger werd al maanden alsfavoriet aangemerkt bij de bookmakers. Aan de finale deden in totaal 26 landenmee.

De vorige keer dat Nederland het Songfestival won was in 1975met Ding-a-dong van Teach-In. De 25-jarige Laurence is devijfde Nederlandse winnaar. Zijn winst betekent dat Nederland volgend jaar hetSongfestival organiseert.

Na definale werden ook de punten van de halve finales bekendgemaakt. Daaruit bleekdat Duncan Laurence zijn halve finale donderdag ook had gewonnen, voorNoord-Macedonië en Zweden.

In deandere halve finale, twee dagen eerder, was Australië de winnaar. Op plek tweeen drie eindigden toen Tsjechië en IJsland.

Laurence schreef Arcade zelf,samen met Wouter Hardy en Joel Sjöö. De zanger werkte onlangs in Stockholm aanmeer nieuwe muziek, waarmee hij door Nederland en Europa zal gaan toeren.

Lees verder

Meest gelezen