Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Feest in Afrikaanderwijk Rotterdam tijdens Onafhankelijkheid Suriname

Geplaatst

op

In de Afrikaanderwijk in Rotterdam wordt zondag voor het eerst de onafhankelijkheid van Suriname gevierd. Naast diverse eet kraampjes kan er ook gedanst worden op Reggae muziek. Ook treden er verschillende artiesten op. De toegang tot dit evenement is gratis.

Shirley Emanuels, de Organisator van het evenement hou veel van Surinaams muziek, en kwam hierdoor op het idee iets gezelligs voor de wijk te doen.

In een interview met Rijnmond Rotterdam geeft ze aan dat ze het best moeilijk vindt om over de onafhankelijkheid van Suriname te praten. Volgens Shirley moet je goed uitkijken wat je zegt, je kan onbedoeld veel mensen kwetsen of pijn doen.

Bakkeljauw-kok Mukesh van restaurant Pretoria ziet dat er wel over wordt gesproken en gediscussieerd. “Mensen van voor ’75 zijn onder de Nederlandse vlag geboren, zij hebben recht op een Nederlands paspoort.”

Mukesh was 7 jaar oud toen Suriname onafhankelijk werd en is pas op volwassen leeftijd naar Nederland gekomen waar hij zijn vrouw heeft leren kennen. “‚ÄčSuriname was er helemaal niet klaar voor en is dat in mijn ogen nog steeds niet. Nederland had meer moeten helpen.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Motorrijder overlijdt door ongeval

Geplaatst

op

Een 29-jarige motorrijder raakte zwaargewond nadat hij ongelukkig ten val was gekomen in zijn woonplaats Den Haag. Agenten kregen een melding dat de man in een flauwe bocht onderuit was gegaan. Ter plaatse troffen zij de man zwaargewond aan. Na reanimatie door het ambulancepersoneel werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Lees verder

Nederland

Jongens redden meisje uit het water

Geplaatst

op

Twee jongens hebben vrijdagnacht een meisje uit het water van de Schie in Delft gered, dat meldt de brandweer. Hoe het meisje in het water belandde is nog onbekend.
De jongens hoorden rond 01.00 uur iemand om hulp roepen en schakelde onmiddellijk de hulpdiensten in. Vervolgens is het de jongens gelukt om het meisje uit het water te krijgen.
De brandweer is het meisje te hulp geschoten met een onderkoelingspakket.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |