Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Feest in Afrikaanderwijk Rotterdam tijdens Onafhankelijkheid Suriname

Geplaatst

op

door

In de Afrikaanderwijk in Rotterdam wordt zondag voor het eerst de onafhankelijkheid van Suriname gevierd. Naast diverse eet kraampjes kan er ook gedanst worden op Reggae muziek. Ook treden er verschillende artiesten op. De toegang tot dit evenement is gratis.

Shirley Emanuels, de Organisator van het evenement hou veel van Surinaams muziek, en kwam hierdoor op het idee iets gezelligs voor de wijk te doen.

In een interview met Rijnmond Rotterdam geeft ze aan dat ze het best moeilijk vindt om over de onafhankelijkheid van Suriname te praten. Volgens Shirley moet je goed uitkijken wat je zegt, je kan onbedoeld veel mensen kwetsen of pijn doen.

Bakkeljauw-kok Mukesh van restaurant Pretoria ziet dat er wel over wordt gesproken en gediscussieerd. “Mensen van voor ’75 zijn onder de Nederlandse vlag geboren, zij hebben recht op een Nederlands paspoort.”

Mukesh was 7 jaar oud toen Suriname onafhankelijk werd en is pas op volwassen leeftijd naar Nederland gekomen waar hij zijn vrouw heeft leren kennen. “​Suriname was er helemaal niet klaar voor en is dat in mijn ogen nog steeds niet. Nederland had meer moeten helpen.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Zomerse fotosessie koninklijke familie

Geplaatst

op

door

Vandaag vond de jaarlijkse koninklijke fotosessie plaats wat betekent dat de koninklijke familie zich laat fotograferen. Dit jaar gebeurde dat in de tuin van Paleis Huis ten Bosch, waar de koninklijke familie sinds dit jaar woont. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vertonen zich samen met dochters Amalia, Alexia en Ariane voor de dan aanwezige pers.

Tientallen journalisten uit binnen- en buitenland waren naar Den Haag afgereisd om de koning en zijn familie vast te leggen. Er werden onder meer foto’s gemaakt van het hele gezin, maar ook van alleen koningin Máxima en haar dochters.

Twee keer per jaar is er een persmoment om te zorgen dat de koninklijke familie een rustige vakantie kan hebben. Daarna is het de bedoeling dat media ze met rust laten. Als journalisten de privacy tóch niet respecteren, dan kan de Rijksvoorlichtingsdienst beslissen ze een volgende keer niet meer uit te nodigen.

Lees verder

Nederland

Man overlijdt bij politiebureau in Spijkenisse

Geplaatst

op

door

Bij het politiebureau in Spijkenisse is donderdagochtend een man overleden. Waar hij precies aan is overleden, kon de politie mede in verband met het nog lopende onderzoek niet meedelen.

De politie werd rond 03.00 uur gealarmeerd door buurtbewoners in Hellevoetsluis. Daar liep een man op straat die om hulp schreeuwde. Agenten namen hem mee naar het bureau in Spijkenisse, waar de man kort na aankomst op de binnenplaats van het bureau overleed. De politie en ambulancepersoneel hebben hem nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

De Rijksrecherche onderzoekt het voorval. Of de man verwondingen had, kon een politiewoordvoerster niet zeggen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X