Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

FC Den Bosch moet als ‘racisme-straf’ spelen met lege vakken

Geplaatst

op

door

FC Den Bosch heeft de volgende straf opgelegd gekregen van de tuchtcommissie KNVB; Het zal de komende 2 thuiswedstrijden duels zonder een deel van de fans spelen. De straf die opgelegd wordt is omdat er racistische leuzen van de supporters gericht waren op Exelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.


De vakken 5 tot en met 7 van de Bossche M-side, van waaruit de racistische leuzen werden gescandeerd richting Mendes Moreira, zullen de komende 2 wedstrijden leeg zijn. Dit betekend dat de supporters van FC Den Bosch voor de desbtreffende vakken geen toegang wordt verleend in stadion De Vliert.


2 weken geleden in Zeist werd dezelfde eis door de aanklager aan FC Den Bosch opgelegd. Voorzitter Jan-Hein Schouten heeft toen laten weten elke straf te accepteren en niet in beroep te zullen gaan. Het gevolg is dat de wedstrijden tegen Jong FC Utrecht (vrijdag) en tegen Almere City (6 maart) worden gespeeld met lege vakken.

Vorig jaar november werd aanvaller Mendes Moreira , speler van Excelsior racistisch bejegend door supporters van FC Den Bosch. De wedstrijd werd stil gelegd nadat de aanvaller hierop reageerde en van het veld afliep.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Oud minister Pronk erkent foutieve handelingen Nederland tegenover Suriname

Geplaatst

op

door

Culturu.com- Nederland heeft fouten gemaakt rond de onafhankelijkheid van Suriname. Dit erkent oud- minister Jan Pronk voor het eerst. Rond de onafhankelijkheid van Suriname was Pronk minister van Ontwikkelingssamenwerking.

Pronk zegt specifiek dat voornamelijk de oprichtingen uitrol ban het Surinaamse leger verkeerd zijn aangepakt. Ter gelegenheid vande coup die 40 jaar geleden door onderofficieren is gepleegd.

In het programma Spraakmakers heeft de oud-bewindsman aangegeven dat Nederland misschien weer een rol zou moeten spelenbij de gigantische schulden van Suriname. “Wij blijven ten gevolge van onskoloniale en slavernijverleden, ten gevolge van de manier waarop wijconstructie hebben mogelijk gemaakt, verantwoordelijkheid houden”, zei de oud-minister in Spraakmakers.

Een deel van het interview kunt u hier bekijken.

Lees verder

Nederland

FC Twente vrouwen winnen de topper tegen Ajax met 1-2

Geplaatst

op

door

De topper tegen Ajax is door FC Twente vrouwen gewonnen met 1-2. De wedstrijd moest ingehaald worden omdat deze twee weken geleden was afgekeurd vanwege de storm Ciara. Het bleek de dag te zijn van debutant Anna-Lena Stolze. Zij wist het winnend doelpunt te scoren, waardoor FC Twente de wedstrijd over de streep trok.

De Duitse spits Anna-Lena Stolze nam beide doelpunten voor haar rekening. Het tweede doelpunt was er een om te in te lijsten. Vanaf de middenlijn schoot de spits op het doel. De debutant heeft hiermee haar stempel gedrukt binnen het team van FC Twente. Marjolijn van den Bighelaar scoorde namens Ajax de 1-2.

De Ajax vrouwen hebben door het verlies geen goede zaken gedaan. Koploper PSV heeft nu 7 punten meer dan Ajax, en verstevigt hiermee haar koppositie. Twente staat derde met negen punten achterstand op PSV.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen