Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Evenementenbranche boos op uitspraak Grapperhaus ‘minder festivals tegen drugs’

Geplaatst

op

door

Minder festivals organiseren zodat de politie beter kan handhaven op drugsbeleid. Deze uitspraak van minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) valt verkeerd bij de evenementenbranche.

De Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) vindt dat zijn uitspraken te kort door de bocht gaan.

“We hebben liever dat politie en justitie met ons komen overleggen dan dat de minister roept: ik pak de gebruiker niet aan, maar de festivals. Dat is een raar soort argumentatie.”

Meestal kiest de politie ervoor om zeer gericht mankracht naar een festival te sturen, is de ervaring van Westermann. “Soms sturen ze een team dat zakkenrollers aanpakt, soms een team dat op zoek gaat naar drugsgebruikers.”

Drugsgebruik is een maatschappelijk probleem, vindt de VVEM. “De minister moet deze problematiek bij de bron aanpakken (het grote aantal drugslaboratoria in ons land), niet de symptomen bestrijden met symboolpolitiek.”

Het ministerie heeft inmiddels laten weten dat ‘minder festivals’ geen beleid gaat worden.

Bron RTLZ.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Drie doden door ongeval op A2

Geplaatst

op

door

Het ongeval op de A2 bij Vinkeveen heeft aan drie mensen het leven gekost, meldt de politie. Eén gewonde is naar het ziekenhuis gebracht.

De weg werd donderdagmiddag tussen Utrecht en Amsterdam bij Vinkeveen en Breukelen helemaal afgesloten na het ernstige ongeval. Een auto was via de middenberm op de verkeerde weghelft terechtgekomen en botste daar op tegemoetkomend verkeer. Aanvankelijk leek het erop dat er sprake was van een spookrijder.

Lees verder

Nederland

Tractor zorgt voor ongeluk op A4

Geplaatst

op

door

Op de Rijksweg A4 is woensdagavond een tractor betrokken geraakt bij een aanrijding.

De aanrijding vond even na 20.00 plaats in de richting van Amsterdam. Een personenauto knalde door nog onbekende oorzaak achterop de tractor en verloor daarbij het wiel en kantelde.

De twee inzittenden van de tractor en de bestuurder van de personenauto zijn ter plekke onderzocht door het ambulance personeel.

De tractor was in een colonne onderweg vanuit Den Haag.

Lees verder

Meest gelezen

X