Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Evenementen en concerten mogen weer

Geplaatst

op

Img Bae687810eb2 1

Evenementen en concerten mogen vanaf 1 juli weer georganiseerd worden mits er gehouden wordt aan de 1.5 meter. De basisregels blijven van kracht. Dit werd door de premier Rutte op een persconferentie over de coronacrisis aangegeven. Echter de grote evenementen zullen vanaf half augustus plaatsvinden.

Eerder dan gedacht zijn er meer versoepelingen mogelijk. Het gevaar is wel dat de samenleving denkt dat we al bij het normale kunnen gaan leven. Rutte waarschuwt hiervoor, het naleven van de basisregels blijven van kracht en belangrijk om de corona te blijven bedwingen. Dat verandert niet. Rutte benadrukt de regels te blijven naleven anders is de kans groot dat er weer nieuwe maatregelen zullen worden opgelegd.

Vanaf 1 juli is het toegestaan dat er groepen mensen binnen als buiten mogen samen komen. Er is geen bovengrens meer. Maar ook hier wordt benadrukt dat de 1.5 meter afstand van elkaar moet worden nageleefd. Uitzonderingsregel geld voor jonge mensen onder de 18 jaar en de contactberoepen.

Er zal ook meer ruimte komen voor theaters, kerken, begrafenissen en bruiloften. dit geld ook voor de buurtbarbecues, braderieën en kermissen mogen weer.

Evenementen zijn weer mogelijk vanaf 1 juli, maar de uitvoering en vergunningverlening is aan de gemeenten. Praktisch gezien kunnen grote evenementen pas half augustus plaatsvinden.

De seksclubs en de sekswerkers mogen weer van start. De discotheken en nachtclubs blijven nog dicht in ieder geval tot 1 september. Voor zangkoren en zangensembles wordt repeteren en optreden wél weer mogelijk. In stadions is er nog een verbod op het meezingen in stadions.

Het openbaar vervoer zal per 1 juli weer toegankelijk worden voor iedereen. Mensen mogen weer samen in de auto , ook al komen ze niet uit een huishouden. Touringcarbedrijven mogen hun bussen weer vullen. Thuiswerken blijven van kracht.

De casino’s, sportscholen en sauna’s gaan definitief weer open. Ook hier geldt de 1,5 meter afstand tussen personen in een zaal of ruimte. Vanaf september zou een deel van de stadions gevuld kunnen worden, ook hier de 1,5 meter afstand gehouden worden.

Na de zomervakantie zullen ook de middelbare scholen weer helemaal open gaan. dit geld ook voor het hoger onderwijs.

De artsen van ziekenhuizen zijn bezig meteen plan om de capaciteit op ic’s flexibel te verhogen van 1150 plekken naar 1700 bedden. Dit om ready te zijn voor een eventuele tweede coronagolf in Nederland. 

Er zullen voorlopig door het kabinet geen crisisvergadering meer gehouden worden. Vanaf nu zullen coronabesluiten rond de wekelijkse ministerraad ad hoc worden meegedeeld. Mocht het zijn dat er een tweede corona uitbraak zal zijn, zal het kabinet weer overgaan tot de crisisvergaderingen en persconferenties.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Nederland

Speciale SU4SU inzamelingsshow strijd tegen COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 07 03 At 11.42.23

Er is een inzamelingsactie op woensdag 8 juli om Suriname te helpen in de strijd tegen COVID-19. Woensdagavond zal er speciaal programma worden uitgezonden op de Nederlandse Televisie, NPO. Het betreft een anderhalf uur durende live show, met verschillende artiesten. Het zal gepresenteerd worden door Humberto Tan en Jörgen Raymann.

De uitzending is voledig gewijd aan het inzamelen van geld om de hulporganisaties in Suriname te ondersteunen met hulpmiddelen die dan ingekocht kunnen worden in de strijd tegen Covid-19.

Momenteel kent Suriname een toename van het aantal personen die besmet zijn met het coronavirus. Er zijn 547 mensen besmet het coronavirus en zijn er 13 sterfgevallen. De opvang en behandeling voor de besmette personen zijn vooralsnog niet toereikend.

SU4SU oftewel Surinamers voor Surinamers is initiatiefnemer en wil bijdragen in het voorzien van de voorzieningen in Suriname om de besmettingen tegen Covid-19 tegen te gaan.

Zowel bedrijfsleven als non profit organisaties wordt gevraagd om een donatie te doen.

Ook non-profit organisaties en particulieren kunnen meedoen door middel van het geven van donaties. Samen kunnen we Covid-19 aan.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Live : Keti Koti uitzending Amsterdam Oosterpark

Geplaatst

op

Img B4db9eaaea11 1

Live uitzending van het Nationale Herdenking Slavernijverleden in Amsterdam Oosterpark.

Vandaag 1 juli 2020 staat in het teken van Keti Koti, de nationale herdenking van de afschaffing slavernij welke plaatsvind in het Oosterpark Amsterdam, bij het nationaal monument slavernijverleden.

De afschaffing van de slavernij was in 1863, het is nu 157 jaar geleden dat Nederland formeel de slavernij heeft afgeschaft in Suriname en de voormalig Nederlands Antillen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen