maandag 8 augustus 2022
32.4 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
5
(2)

Ernstige zorgen om omicronvariant, ondanks daling coronabesmettingen

lees ook ...

Enkele boerenorganisaties twijfelen, maar 11 gaan zeker aan ...

Elf boerenorganisaties, waaronder Caring Farmers en Biohuis willen aanwezig zijn bij het gesprek met Remkes, die aangesteld is door het kabinet. Dit bevestigd een woordvoerder van Remkes. Hij heeft tw...

Kamerleden vinden het onbegrijpelijk dat alle winkels in Nederland gesloten moeten blijven, terwijl er een mogelijkheid bestaat achter de douane Schiphol te winkelen. Rutte staat hierin achter de Kamerleden. Hij is bezig gedaan te krijgen via een spoedregeling, dat niet essentiële zaken, alsnog  sluiten. Rutte geeft toe, dat men eerder kon beginnen met het toedienen van de boostervaccin.

“Dat leidt ook tot minder personeel op de luchthaven”, vind Rutte over de spoedregeling . Hij doet ook een beroep op landgenoten om de grens alleen over te steken, indien het noodzakelijk is.

“Ga niet shoppen in Keulen of uit eten in Antwerpen”, is zijn oproep. Het dagelijks aantal coronabesmettingen daalt nu, maar de snelle opmars van de omicronvariant is een zorgpunt voor het kabinet en de RIVM. Dit houdt heel Europa in zijn greep. Het Robert Koch instituut van Duitsland, adviseert de oosterburen harde maatregelen te nemen.

Analyse van deskundigen wijzen aan dat er 4000 bedden nodig zullen zijn in januari, wanneer  men de harde lockdown niet zal toepassen. Deze 4000 bedden zijn er niet. Men hoopt met het versnellen van de boosterprikken de druk op de zorg te verminderen. Twee miljoen prikken zijn ondertussen ingezet. Het streven is om voor de tweede helft van januari 2022 een extra aantal van negen miljoen in te zetten.

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandErnstige zorgen om omicronvariant, ondanks daling coronabesmettingen