maandag 8 augustus 2022
27.7 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
5
(1)

Er bestaan “grote zorgen” waardoor haast alles dichtblijft tot 14 januari

lees ook ...

Enkele boerenorganisaties twijfelen, maar 11 gaan zeker aan ...

Elf boerenorganisaties, waaronder Caring Farmers en Biohuis willen aanwezig zijn bij het gesprek met Remkes, die aangesteld is door het kabinet. Dit bevestigd een woordvoerder van Remkes. Hij heeft tw...

In Nederland geldt nu een harde lockdown tot 14 januari. Bronnen in Den Haag hebben dit bevestigd. Het Outbreak Management Team adviseert om zoveel mogelijk sectoren te sluiten en het kabinet wil dit advies na een spoedberaad in de huidige situatie volgen. De snelle verspreiding van de omicronvariant van het coronavirus hoopt men op deze manier in te dammen.

Het advies is om alleen essentiële winkels zoals supermarkten en apotheken open te laten. Zaken zoals de horeca, niet-essentiële winkels en de sport- en cultuursector moeten weer dicht, maar afhalen blijft mogelijk. Professionele sportwedstrijden blijven wel doorgaan, zonder publiek. Basisscholen zijn al vervroegd  gesloten, maar alle onderwijsinstellingen  moeten volgens de deskundigen weer dicht. Naar gelang de ontwikkelingen zullen de scholen op  3 of 10 januari open kunnen.

Buiten mogen er maximaal 2 personen bij elkaar zijn. Ook mag men maximaal 2 bezoekers ontvangen. Tijdens de Kerstdagen mag men 4 bezoekers ontvangen. Voor Oud en Nieuw geldt er geen uitzondering.

“Dit is heftig en ingrijpend voor veel mensen. Het kabinet zal betogen dat ze niet anders konden doen nu omicron razendsnel rondgaat. En omdat ze zien dat de buffers in de ziekenhuizen op zijn, zullen ze geen enkel risico willen nemen. Ze nemen nu het zekere voor het onzekere. Daarmee is het de eerste keer dat ze een golf niet neerslaan maar proberen die te voorkomen,” aldus politiek verslaggever Ron Fresen.

De nieuwe maatregelen zullen in een persconferentie worden bekendgemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandEr bestaan "grote zorgen" waardoor haast alles dichtblijft tot 14 januari