Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Enkele Nederlanders en ex-profvoetballer Real Madrid opgepakt voor cokehandel

Geplaatst

op

Img A31360ea4132 1

Er zijn een aantal Nederlanders aangehouden op verdenking van een lucratieve cocaïnehandel vanuit Spanje. Opmerkelijk is dat ook Edwin Congo een voormalig prof voetballer tevens ex-international van Colombia en Real Madrid ook betrokken is bij deze arrestatie. De voetballer was van 1999 tot 2002 actief voor de “Koninklijke”.Tegenwoordig is ex-voetballer co-presentator van een Spaanse sportshow. Tevens is de ex-lijfarts van Maradonna, Mauricio V aangehouden als verdachte.

Door Maurico V goed in de gaten te houden, daar hij eerder gearresteerd was voor drugshandel, heeft dit geleid tot de ontdekking van deze grootschalige cocaïne lijn vanuit Spanje. De rechercheurs ontdekten een heel bijzondere manier van de drugssmokkel. De coke werd geëxporteerd vanuit Colombia door het karton te drenken in opgeloste cocaïne, waarna de drugs niet meer te zien was. Vervolgens werd het karton gebruikt als verpakkingsmateriaal voor andere producten.

De coke werd in Europa met een speciaal proces weer van het karton gescheiden. In Nederland is 1200 kilo geperst karton en meer dan 1000 liter aan chemische producten die nodig zijn om de drugs weer van het verpakkingsmateriaal te kunnen scheiden, in beslag genomen.

De rechercheurs hebben in totaal 18 mensen aangehouden. De ex-profvoetballer Edwin Congo ontkent alle beschuldigingen. “Ik ben onschuldig, heb helemaal niets met deze zaak te maken” Dit heeft hij inmiddels bij TV Station waar hij werkzaam is verteld. Hij geeft wel toe dat hij wel heeft gehandeld in smaragden met andere betrokkenen ion deze zaak.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Nederland

Lekkere Surinaamse exotische etenswaren

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 02 At 11.49.51

COCONOTO is een jong innovatief Surinaams catering bedrijf dat zich richt op exotiche etenswaren in een nieuw jasje, koek en ijs zijn onze specialiteiten. U kunt ook bij hun terecht voor catering met een groot en gevarieerd assortiment van Surinaamse hapjes en dranken.

Onze reporter Neysa namens Culturu.com op pad.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

RIVM: 1329 nieuwe besmettingen afgelopen week

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Er zijn afgelopen week 1329 mensen positief getest op het coronavirus. Dit is een stijging in vergelijking met vorige week. Door het RIVM werd er vorige week 987 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Er zijn 23 corona patiënten met het coronavirus deze week in het ziekenhuis opgenomen. Een stijging van 4, in vergelijking met vorige week. Negen mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, dit is een stijging van 2.

Nu doen veel meer mensen de corona-testen, afgelopen week waren het er 23.000, meer dan vorige week.

Dat er sprake is van een stijging is ook hieruit af te lezen. Het reproductiegetal is gestegen naar 1.40. Dit wil zeggen dat dat 100 mensen die besmet zijn met het coronavirus, samen 140 andere mensen besmetten. De week daarvoor lag het reproductiegetal nog op 1.29.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen