maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Enkele boerenorganisaties twijfelen, maar 11 gaan zeker aan tafel met Remkes

lees ook ...

Bigidagoe vermoord

Vanochtend is de 26-jarige rapper Bigidagoe doodgeschoten. De schietpartij vond rond 05.30 uur plaats op een bedrijventerrein in Sloterdijk, Amsterdam bevestigt een politiewoordvoerder na berichtgevin...

Elf boerenorganisaties, waaronder Caring Farmers en Biohuis willen aanwezig zijn bij het gesprek met Remkes, die aangesteld is door het kabinet. Dit bevestigd een woordvoerder van Remkes. Hij heeft twintig boerenorganisaties uitgenodigd voor het gesprek, dat een weg moet vinden uit de stikstofcrisis. LTO heeft na een telefoontje van Rutte met voorman Sjaak van der Tak besloten om te participeren. De locatie wordt geheim gehouden, om protest te voorkomen.

Activisten zoals Farmers Defence Force en Agractie, moeten vanavond nog met elkaar overleggen om hun standpunt te bepalen.  Zij staan niet te springen. Agractie met voorman Kemp eist harde  toezeggingen van het kabinet. Dit is bepalend voor hun deelname aan het gesprek.

Premier Rutte, minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) en minister Staghouwer (Landbouw) zullen aanwezig zijn tijdens het overleg.

Behalve de ontmoeting met de boerenorganisaties volgen nog gesprekken met misschien wel tien boeren. Het gaat om agrariërs die de afgelopen tijd opvallende standpunten en ideeën naar voren hebben gebracht. Het programma van de bemiddelaar wordt daarna vervolgd met meerdere gesprekken met anderen, die ook te maken hebben met het stikstofproblematiek. Het zijn veevoederproducenten, slachterijen, milieu- en natuurorganisaties, gemeenten en provincies.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandEnkele boerenorganisaties twijfelen, maar 11 gaan zeker aan tafel met Remkes