Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Enise B. definitief twaalf jaar de cel in

Geplaatst

op

door

Enise B., de vrouwelijke helft van het gangsterduo, die in de media de Nederlandse Bonnie en Clyde werden genoemd, dat begin 2014 door Nederland trok, moet definitief twaalf jaar de cel in. De vrouw was in cassatie gegaan, maar de Hoge Raad verwerpt haar verzoek.

Zowel door de rechtbank in Assen als door het gerechtshof in Leeuwarden is zij veroordeeld tot twaalf jaar cel voor onder meer een reeks inbraken met geweld. Dat deed ze samen met Antonio Marcus van der P., die daarvoor zestien jaar celstraf opgelegd kreeg. Hij ging niet in beroep.

Begin 2014 trok het duo door Drenthe, Twente en Noord-Brabant en maakte zich schuldig aan afpersing, zware mishandeling en ontvoering. Ze namen tot twee keer toe bewoners met grof geweld mee in een kofferbak. Een man, die op die manier werd meegenomen, werd later op een camping in Enschede in zijn buik geschoten. De man overleefde dat maar net. Het tweetal werd uiteindelijk na een klopjacht in Duitsland opgepakt.

B. heeft bijna alle misdaden die haar worden verweten, bekend. Alleen de poging tot doodslag op een vrouw in Meppel spreekt zij tegen. Juist dat onderdeel was volgens de advocaat van B. de voornaamste reden om in cassatie te gaan.

“Het gaat om het slaan met een pan, het steken of prikken in een been en het slachtoffer in een bos achterlaten. Allemaal feiten die volgens het hof afzonderlijk niet ernstig genoeg zijn voor poging tot doodslag. Maar opgeteld kreeg het wel de kwalificatie poging tot doodslag. Die redenering klopt in mijn ogen niet”, aldus de advocaat.

De Hoge Raad vindt de argumenten die zijn ingediend door de advocaat onvoldoende om de zaak te herzien. Daar er geen verdere stappen genomen kunnen worden zal B. de straf van twaalf jaar moeten uitzitten.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Rik

goedzo. min een derde van de straf sowieso 8 jaren zittenAdvertentie

Nederland

78.000 stuks zwerfafval opgeruimd

Geplaatst

op

door

Heel wat vrijwilligers hebben afgelopen zaterdag zwerfafval opgeruimd. Daarbij zijn zeker 78.000 stuks opgeruimd.

Deelnemers deden mee aan de World Cleanup Day. De opruimactie is onderdeel van een wereldwijde dag om zoveel mogelijk afval op te ruimen. De Plastic Soup Foundation maakte de totale opbrengst zondag bekend.

De 16.000 vrijwilligers die op ruim 1400 plekken afval opruimden, konden een speciale app gebruiken om te registeren om wat voor soort materiaal het ging en van welke merken de verpakkingen het meest op straat belanden. Vorig jaar legden de deelnemers nog 35.000 stuks afval vast met de app. Dat er dit jaar veel meer zwerfafval werd geregistreerd, komt volgens de organisatie doordat de deelnemers de app fanatieker hebben gebruikt.

Welk afval werd opgeruimd, hebben deelnemers bijgehouden in een speciale app. „Zo krijgen we inzicht in wat waar ligt. Welke materialen, merken en soorten belanden in het milieu?”, vertelde Robert Möhring van de Plastic Soup Foundation ons vorige week. „Als we dat weten, kunnen we met de producenten gaan praten over structurele oplossingen.” Het meest gevonden afval was dit jaar het blikje, gevolgd door snack- en snoepverpakkingen, flesjes, zakjes en sigarettenpeuken, die vorig jaar nog aan kop stonden.

Lees verder

Nederland

Man overleden bij brand berging Zoetermeer

Geplaatst

op

door

In een appartementencomplex aan de Schoutenhoek in Zoetermeer hebben brandweermannen het lichaam van een overleden 60-jarige man gevonden. De brandweer kwam zondagochtend vroeg af op een brandmelding. Het slachtoffer bevond zich in dezelfde ruimte als de brandhaard, meldt de politie.

De brandweer was naar het gebouw gegaan nadat melding was gedaan van een brandlucht. ‘Na onderzoek trof de brandweer in een berging van het appartementencomplex een brandhaard aan’, meldt de politie in een verklaring. ‘In dezelfde ruimte werd een man aangetroffen.’

Hulpverleners brachten het slachtoffer naar buiten en probeerden hem te reanimeren. De hulp mocht echter niet meer baten en hij overleed ter plekke. Over de oorzaak van de brand, die snel onder controle was, is nog niets bekend. Woningen in het complex moesten vanwege het incident worden ontruimd, maar inmiddels kunnen de bewoners weer maar huis.

Lees verder

Meest gelezen

X