zaterdag 25 mei 2024
32 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(2)

Echtgenoot van ex-Miss Universe Nederland verdacht van witwassen

lees ook ...

De comedyvoorstelling over de afschaffing van de slavernij. ...

Een cabaretvoorstelling over de afschaffing van de slavernij? Precies! Is dat niet veel te lang geleden? Zou kunnen! Daar heb ik toch niks mee te maken? Toch wel! Wij allemaal. Omdat wij nu eenmaal in...

Ex-Miss Universe Nederland, PvdA Wethouder in Barendrecht, coronaregelvertreder Reshma Roopram moest een huiszoeking van de politie meemaken, omdat haar man wordt verdacht van betrokkenheid bij witwassen. Het is een onderzoek dat wordt gedaan op meerdere plaatsen waaronder Rotterdam. Het gaat vooral om verdachte geldtransfers tussen Suriname en Nederland.

De echtgenoot van de oud-PvdA wethouder is aangehouden “op verdenking van betrokkenheid bij het op grote schaal ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld, vermoedelijk afkomstig uit de cocaïnehandel,”volgens GeenStijl.  Hij is verbonden aan een geldtransactiekantoor, waarvoor Reshman Roopram zelf werkte. Roopram had als taak het vertalen van strategische doelen op het gebied van money transfer, valutahandel en contante betalingen voor doelgroepen, die niet digitaal vaardig en/of geen bankrekeningen hebben. Nu wordt vermoed dat daaronder minstens een groep valt die bewust niet kiest voor digitaal vaardig zijn, noch het openen van een formele bankrekening.

Tijdens het onderzoek zijn zes woningen aangedaan, daaronder valt ook de woning van Roopram en haar echtgenoot. Twee bedrijfspanden zijn aangedaan. Uiteindelijk legde de politie beslag op 42 woningen, en appartementen ter waarde van boven de 25 miljoen euro. Een deel van de administratie is in beslag genomen.

In verband met deze zaak zijn vijf mensen aangehouden op verdenking van ondergronds bankieren en witwassen. Reshma Roopram reageert niet op vragen die haar worden gesteld hierover via de app of telefoon.

Bron foto: Tubantia

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandEchtgenoot van ex-Miss Universe Nederland verdacht van witwassen