dinsdag 27 februari 2024
32 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

Duitse spoorwegstaking legt internationaal treinverkeer met Nederland opnieuw plat

lees ook ...

Nog altijd geen controle over hevige brand op industrieterre...

Een hevige brand die gisteravond uitbrak op een industrieterrein in Almere blijft nog steeds buiten controle. De brandweer worstelt met het bereiken van de brandhaarden, dus worden de overblijfselen v...

Het Duitse spoorwegpersoneel gaat opnieuw in staking, waardoor er woensdag, donderdag en vrijdag geen NS-treinen van en naar Duitsland zullen rijden. Dit is bevestigd door een woordvoerster van het spoorbedrijf. De staking, georganiseerd door de Duitse spoorwegvakbond GDL, kreeg maandagavond goedkeuring van de Duitse rechter nadat Deutsche Bahn naar de arbeidsrechtbank was gestapt om de landelijke staking tegen te houden. Het Duitse staatsspoorbedrijf heeft de mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen deze beslissing.

De staking zal gevolgen hebben voor verschillende treindiensten, waaronder de intercity naar Berlijn en de nachttreinen naar Oostenrijk en Zwitserland. Sinds het begin van de onderhandelingen in november heeft de Duitse spoorbond al twee keer landelijke stakingen georganiseerd, wat beide keren resulteerde in ernstige verstoringen van het internationale treinverkeer tussen Nederland en Duitsland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandDuitse spoorwegstaking legt internationaal treinverkeer met Nederland opnieuw plat