Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Doek valt voor Thomas Cook en Neckermann

Geplaatst

op

door

In de avond van 23 september is om 21.00 uur het doek gevallen voor Thomas Cook Nederland BV. Het bedrijf van touroperatormerken Thomas Cook en Neckermann heeft toen financieel onvermogen aangemeld bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR). Vanaf dat moment zijn alle reisactiviteiten gestaakt.

Verwoede pogingen om in Nederland de zaak draaiende te houden mislukten gisteren. Dat leidde tot de dramatische beslissing om te stoppen, ook al omdat klanten niet meer geaccepteerd zouden worden in buitenlandse hotels.

Op de site van de SGR werd na de melding door Thomas Cook meteen informatie gepubliceerd voor consumenten.

Vandaag volgt informatie voor reisagenten. Ook de ANVR komt met speciale informatie vandaag. Ook voor het voortbestaan voor Thomas Cook in België en Duitsland moet worden gevreesd. In Duitsland kan al niet meer worden geboekt en worden de vluchten gestaakt. 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Nederland zocht tien keer zoveel op ‘coronavirus’ na Franse besmetting

Geplaatst

op

door

Google-gebruikers in Nederland waren maar mondjesmaat geïnteresseerd in het coronavirus, totdat er vrijdagavond in Frankrijk twee mensen besmet bleken. Nog opvallender was de piek bij de zoekterm ‘mondkapjes kopen’, blijkt uit een analyse van NU.nl.

Hoewel het virus in december al de kop op stak in China, was de interesse van googelend Nederland niet bijster groot. Dat veranderde afgelopen vrijdag enorm.

Overdag en rond etenstijd was de interesse van googelende mensen nog ongeveer even groot als de dagen ervoor. Maar rond half negen ‘s avonds maakte de Franse minister van Gezondheid bekend dat er in Frankrijk twee besmettingsgevallen zijn. Na deze bekendmaking werd er in Nederland direct acht keer zoveel gegoogeld op ‘coronavirus’ als eerder op die dag. Hoeveel mensen dat precies deden, is niet duidelijk.

De piek kon echter nóg hoger. Dat gebeurde tegen tienen, toen het erop leek dat een van de Franse besmettingsgevallen via Nederland was gereisd. Nederland googelde de zoekterm ‘coronavirus’ op dat tijdstip tien keer zoveel als overdag. Het nieuws bleek nog geen uur later echter onjuist: er was geen link met Nederland.

Lees verder

Nederland

Bergwijn vertrekt bij PSV en maakt overstap naar Tottenham Hotspur

Geplaatst

op

door

Steven Bergwijn wil vandaag niet spelen voor PSV in het duel met FC Twente om 16:45. De 22-jarige aanvaller zou bezig zijn met een transfer naar Tottenham Hotspur.

Steven Bergwijn vertrekt bij PSV en maakt de overstap naar de Premier League. Tottenham Hotspur heeft de aanvaller van PSV ingelijfd, dit melden bronnen aan FOX Sports. 

Bergwijn verlengde vorig jaar zijn contract nog tot 2023 in Eindhoven, maar verlaat nu de zwalkende ploeg van Ernest Faber. PSV staat vijfde in de competitie en werd donderdag uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker door eerstedivisionist NAC Breda.

Lees verder

Meest gelezen