Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Docent pleegt zelfmoord op school, leerlingen opgevangen

Geplaatst

op

door

Een docent van het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch is vanmorgen van het dak van het gebouw gesprongen. Hij overleefde de zelfmoordpoging niet. De school vangt de leerlingen op.

Meerdere leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Den Bosch waren vanmorgen getuige van de zelfmoord. Volgens ooggetuigen is de docent van de vierde verdieping gesprongen.

De politie wil alleen kwijt dat er iemand zelfmoord heeft gepleegd en heeft de school afgezet. Een aantal leerlingen zou hebben gezien hoe de leraar zijn fatale sprong maakte. Studenten lopen huilend voor de school en worden opgevangen.

De schoolleiding was nog niet bereikbaar voor commentaar.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Benny

voor die kinderen is het een trauma. nachtmerrie. als hij dood wou. doe het een ander plaats toch. waarom bij die kinderen. op school. erg voor de kindertjes die dit moesten meemaken in hun leven en het op hun netvlies zal blijven …sari tori.

Henny

als ze een pychoce hebben denken ze alleen aan hunzelf en niet aan de kindertjes.hij liep waarschijnlijk al jaren met zelfmoord plannen en hoeft er maar nog 1 druppel te zijn geweest wat hem gelijk heeft doen besluiten het te doen. iets wat hem geprikkeld heeft .. het is een harde wereld en voor sommige die dood ongelukkig zijn is het een straf lijkt het wel te moeten leven. jammer dat ze het mooie ervan niet zien want het kan ook zo mooi zijn. het leven.Advertentie

Nederland

Jaarlijkse Keti Kotilezing in Nederland geannuleerd na onrust over spreker

Geplaatst

op

door

De jaarlijkse lezing in het Scheepvaartmuseum ter gelegenheid van de afschaffing van de slavernij gaat niet door. Binnen de Surinaamse gemeenschap was grote onrust ontstaan over de spreker van dienst, Sandew Hira.

Het werk van Sandew Hira, pseudoniem van de 64-jarige historicus en econoom Dew Baboeram, staat in het teken van de dekolonisatie van de Suriname. Volgens Hira is het land wel onafhankelijk, maar is de bevolking mentaal nog steeds gekoloniseerd.

Het NiNsee heeft de ambitie om met eenieder die een positieve bijdrage levert aan haar missie samen te werken. Nu de uitvoering van deze ambitie echter heeft geleid tot een escalatie tussen voor- en tegenstanders van het spreken van Sandew Hira, kan het NiNsee niet anders dan een pas op de plaats te maken’, is te lezen in het persbericht.

Maar in een persbericht van het NiNsee staat nu dat in overleg met het Scheepvaartmuseum, waar de lezing op 29 juni zou worden gehouden, alsnog is besloten de lezing af te blazen.

De Keti Koti-lezing vindt jaarlijks plaats voorafgaand aan Keti Koti. Op deze dag, 1 juli, worden de slachtoffers van de slavernij herdacht en wordt de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen in 1863 gevierd.

Lees verder

Nederland

Afrit A10 Amsterdam afgesloten vanwege sinkhole

Geplaatst

op

door

De afrit S106 van de A10 bij Amsterdam is sinds gisteravond afgesloten. Dit in verband met een sinkhole.

Dat meldt het team Hoofdwegen van de politie. De afrit blijft voorlopig afgesloten voor verkeer. Rijkswaterstaat gaat onderzoek doen naar de exacte oorzaak van het sinkhole.

Een sinkhole ontstaat door het instorten van een holte onder de grondoppervlakte. Het ontstaan van die holte kan meerdere oorzaken hebben. 

Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is het een flink gat dat vermoedelijk is ontstaan door „uitspoeling” waarbij het zand onder het wegdek is weggespoeld. Zware regenval zou de oorzaak kunnen zijn.

Lees verder

Meest gelezen

X