donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Diversiteit en discriminatie op de werkvloer

lees ook ...

Hoofdverdachten moord Peter R. de Vries krijgen lange celstr...

De drie hoofdverdachten in de moordzaak van misdaadverslaggever Peter R. de Vries zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. De rechtbank in Amsterdam heeft woensdag bepaald dat schutter Delano G....

Werkgevers vinden diversiteit en inclusie op de werkvloer belangrijk, maar in de praktijk is dat niet zo makkelijk. Mensen met een arbeidsbeperking zijn helemaal een uitdaging voor werkgevers. Onderzoek heeft aangetoond dat 29 procent van de werkgevers zich niet verantwoordelijk voelt voor deze groep. Eerder lag dit percentage op 23 procent.

Werkgevers blijken niet eens op de hoogte te zijn van de regelingen voor het aannemen van mensen met een beperking.

Ook lijkt het niet voldoende te lukken om vrouwen aan top te krijgen, ondanks meer dan de helft van alle werkenden vrouw is, vervult deze groep slechts een derde van de leidinggevende functies.

Onderzoek heeft verder aangetoond dat werkgevers mondeling op de werkvloer discriminatie willen aanpakken, zodat de prestatie op de werkvloer verbeterd. Men antwoord steevast, ’Niet bij ons, maar wel bij de ander sector’ op de vraag van onderzoekers. Niemand ziet het in het eigen bedrijf gebeuren. Toch hebben onderzoekers bewijs, waaruit blijkt dat Nederlanders discriminatie ervaren op de werkvloer en bij de selectieprocedures.

Bron foto: Amsterdam-Divers & inclusief

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandDiversiteit en discriminatie op de werkvloer