vrijdag 22 januari 2021
24.4 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Divali in Den Haag groots gevierd; ook Suriname luid Divali in

lees ook ...

Nederlands kabinet gevallen

Het kabinet onder leiding van Mark Rutte is vandaag gevallen. Dit gebeurt twee maanden voor de verkiezingen. De premier heeft zijn ontslag aangeboden aan koning Willem-Alexander. Nu zal het demissiona...

In Den Haag, waar een groot deel van de Hindoestaanse gemeenschap woont wordt Divali grootst gevierd. Miljoenen hindoes vieren dit lichtjesfeest Divali over de hele wereld.

Tijdens het lichtjes feest in Den Haag wordt de dia aangestoken, aarden schoteltjes met geklaarde boter als brandstof en een katoenen pitje. Het wordt begeleid met het gebed van de hindoepriester de pandit. Deze keer is het uitgevoerd door Vikash Ramlochan Tewarie van de Haagse tempel Sewa Dhaam. Premier Mark Rutte heeft ook een Divali boodschap gebracht. Ook de onlangs geïnstalleerde president van Suriname Chan Santokhi heeft in zijn boodschap aangegeven dat het lichtjesfeest een verlichte tijd voor Suriname aankondigt.

Op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname is daarom in gesloten kring Divali ingeluid. De reuzen dia en 180 kleinere zijn aangestoken. Dia’s zijn bedoeld om meer licht te werpen op de goede gezondheid van land en volk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- Advertentie / TGX - 167802 --

meer Nederland

Avondklok Nederland begint zaterdag vanaf 21.00

Het is een feit, de avond...

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

Home Nederland Divali in Den Haag groots gevierd; ook Suriname luid Divali in