zondag 28 november 2021
31 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Divali in Den Haag groots gevierd; ook Suriname luid Divali in

lees ook ...

OMT advies scholen blijven open en Horeca dicht om 17.00

Het Outbreak Management Team heeft het kabinet geadviseerd het hele onderwijs open te houden. Dat volgens de bronnen aan het medium NOS. Het OMT is van mening verder dat restaurants en cafés, niet-es...

In Den Haag, waar een groot deel van de Hindoestaanse gemeenschap woont wordt Divali grootst gevierd. Miljoenen hindoes vieren dit lichtjesfeest Divali over de hele wereld.

Tijdens het lichtjes feest in Den Haag wordt de dia aangestoken, aarden schoteltjes met geklaarde boter als brandstof en een katoenen pitje. Het wordt begeleid met het gebed van de hindoepriester de pandit. Deze keer is het uitgevoerd door Vikash Ramlochan Tewarie van de Haagse tempel Sewa Dhaam. Premier Mark Rutte heeft ook een Divali boodschap gebracht. Ook de onlangs geïnstalleerde president van Suriname Chan Santokhi heeft in zijn boodschap aangegeven dat het lichtjesfeest een verlichte tijd voor Suriname aankondigt.

Op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname is daarom in gesloten kring Divali ingeluid. De reuzen dia en 180 kleinere zijn aangestoken. Dia’s zijn bedoeld om meer licht te werpen op de goede gezondheid van land en volk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandDivali in Den Haag groots gevierd; ook Suriname luid Divali in