Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Dier met coronavirus besmet mens in Nederland

Geplaatst

op

Img 6b9dd01cc193 1

In Nederland is voor t eerst een mens door een dier besmet met het coronavirus. Het dier waarbij het aangetroffen is betreft een nerts. Dit heeft minister Schouten (Landbouw) bekend gemaakt. Uit lopende onderzoeken is inmiddels aannemelijk dat een van de medewerkers geïnfecteerd door een met corona besmette nerts.

Uit onderzoek is gebleken dat nertsen die besmet zijn met het coronavirus niet de ziekte symptomen hebben. Dit gegeven heeft de minister schouten en borgminister Hugo de Jonge doen besluiten om maatregelen te treffen. Nertsbedrijven worden nu verplicht gescreend door heel Nederland. De dieren zullen worden gecontroleerd op antistoffen om zo te weten te komen of ze het virus hebben of hebben gehad.

Er zijn nu ook onderzoeken lopende naar varkens. De minister benadrukt dat er geen varkens besmet zijn. “Maar we willen onderzoeken hoe de overdracht tussen dieren en mensen gaat.”

Er wordt tevens door de onderzoekers een genetische stamboom van de besmette mensen in kaart gebracht. Het betreft de mensen uit de omgeving van het nertsbedrijf waarbij is vastgesteld dat de nertsen covid19 hebben. Dit is om meer inzicht te kunnen verkrijgen in de route van de besmettingen.

De medewerkers van nertsbedrijven dienen nu beschermingsmiddelen te gebruiken. Er is een verbod op bezoekers in de stallen, de dieren en mest mogen het terrein niet af. De nerts bedrijven hebben nu ook een meldplicht. Als nertsen de symptomen van corona tonen moet dit worden gemeld bij de voedselwaakhond NVWA.

Eerder was al geconstateerd dat huisdieren Covid19 kunnen hebben. Bij een hond van een coronapatiënt was het covid19 aangetroffen. Ook bij drie katten van een nertsbedrijf is het covid19 aangetroffen.

Echter het risico dat mensen besmet kunnen worden door een huisdier die drager is van het covid19 blijft volgens het ministerie klein. Het RIVM adviseert wel om huisdieren binnen te houden als mensen in het huishouden corona symptomen hebben en het dier ook ziek is.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sofia
woensdag 20 mei 2020 17:31

Eet geen vlees meer we moeten alleen groente eten

Sofia
donderdag 21 mei 2020 00:19

Wie vlees eet… stop .. is alleen troepAdvertentie

Nederland

Lekkere Surinaamse exotische etenswaren

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 02 At 11.49.51

COCONOTO is een jong innovatief Surinaams catering bedrijf dat zich richt op exotiche etenswaren in een nieuw jasje, koek en ijs zijn onze specialiteiten. U kunt ook bij hun terecht voor catering met een groot en gevarieerd assortiment van Surinaamse hapjes en dranken.

Onze reporter Neysa namens Culturu.com op pad.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

RIVM: 1329 nieuwe besmettingen afgelopen week

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Er zijn afgelopen week 1329 mensen positief getest op het coronavirus. Dit is een stijging in vergelijking met vorige week. Door het RIVM werd er vorige week 987 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Er zijn 23 corona patiënten met het coronavirus deze week in het ziekenhuis opgenomen. Een stijging van 4, in vergelijking met vorige week. Negen mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, dit is een stijging van 2.

Nu doen veel meer mensen de corona-testen, afgelopen week waren het er 23.000, meer dan vorige week.

Dat er sprake is van een stijging is ook hieruit af te lezen. Het reproductiegetal is gestegen naar 1.40. Dit wil zeggen dat dat 100 mensen die besmet zijn met het coronavirus, samen 140 andere mensen besmetten. De week daarvoor lag het reproductiegetal nog op 1.29.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen