Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Diemense ex-wethouder had geen verboden stoffen in zijn bloed

Geplaatst

op

door

Jorrit Nuijens, de ex-wethouder van Diemen die in juni werd aangehouden wegens verstoring van de openbare orde, had geen ‘verboden stoffen’ in zijn bloed.

Dit blijkt uit een afbeelding van de uitslag van het bloedonderzoek door de politie, die de ex-wethouder op Twitter heeft geplaatst. Volgens deze verklaring, die op 26 juni aan de GroenLinkser werd gestuurd, blijkt ‘dat er in uw bloed, ten tijde van het bloedonderzoek, geen stoffen zijn aangetroffen die strafbaar zijn gesteld volgens de Wet Middelen Gebruik’.

Nuijens werd donderdag 20 juni aangehouden bij de Stopera in Amsterdam. Hij verzette zich hevig tegen zijn arrestatie en spuugde volgens de politie op het bureau twee agenten in het gezicht. Bij de aanhouding vond de politie in zijn tas een flesje met vermoedelijk de drug ghb en twee zakjes wiet. Deze werden in beslag genomen.

Op filmbeelden van de aanhouding is te zien dat Nuijens op luide toon bezwaar maakt tegen het feit dat hij door de politie wordt gefilmd. Hij eist dat de beelden in zijn bijzijn op het bureau worden vernietigd. Even later wordt hij door meerdere agenten in bedwang gehouden en aangehouden, terwijl hij zich hevig verzet. Na het incident trok Nuijens, toen ook locoburgemeester van Diemen, zich terug uit zijn functie.

Veel mensen die reageren op het Twitter-bericht vragen zich af wat de GroenLinkser dan wel heeft bezield om zich zo te gedragen. Daar gaat Nuijens echter niet op in.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Prinses Christina in besloten kring gecremeerd

Geplaatst

op

door

Prinses Christina is donderdagmiddag in besloten kring gecremeerd. De crematie volgde op de afscheidsbijeenkomst in het koetshuis van de Koninklijke Stallen. Daar hadden de koninklijke familie, vrienden en genodigden zich eerder op de dag verzameld. Ook die bijeenkomst was besloten.

Vanuit Paleis Noordeinde begeleidden de Oranjes eerder op de dag de kist naar het koetshuis voor de plechtigheid. Die nam ruim een uur in beslag, waarna een ontvangst volgde in het paleis.

Om 15.30 uur vertrok de lijkwagen, onder politiebegeleiding en met slechts één volgwagen met familie, naar het crematorium.

Prinses Christina, de jongste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard, overleed vorige week vrijdag op 72-jarige leeftijd in haar appartement boven de Koninklijke Stallen in Den Haag, aan de gevolgen van botkanker.

Lees verder

Nederland

Motorrijder komt om door ongeval bij Groningen

Geplaatst

op

door

Bij een ernstig ongeval op de noordelijke ringweg vanuit Bedum naar Groningen is een motorrijder om het leven gekomen. Bij het ongeluk ter hoogte van bedrijventerrein Het Witte Lam waren ook meerdere auto’s betrokken.

De noordelijke ringweg was tijdelijk afgesloten vanwege het ongeluk maar is inmiddels weer vrij.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de motorrijder door onbekende oorzaak achterop een bestelbus is gereden en vervolgens onderuit is gegaan. Door het ongeval zijn motoronderdelen op de andere rijweg terechtgekomen en is ook daar een auto beschadigd.

Lees verder

Meest gelezen

X