Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Diemense ex-wethouder had geen verboden stoffen in zijn bloed

Geplaatst

op

door

Jorrit Nuijens, de ex-wethouder van Diemen die in juni werd aangehouden wegens verstoring van de openbare orde, had geen ‘verboden stoffen’ in zijn bloed.

Dit blijkt uit een afbeelding van de uitslag van het bloedonderzoek door de politie, die de ex-wethouder op Twitter heeft geplaatst. Volgens deze verklaring, die op 26 juni aan de GroenLinkser werd gestuurd, blijkt ‘dat er in uw bloed, ten tijde van het bloedonderzoek, geen stoffen zijn aangetroffen die strafbaar zijn gesteld volgens de Wet Middelen Gebruik’.

Nuijens werd donderdag 20 juni aangehouden bij de Stopera in Amsterdam. Hij verzette zich hevig tegen zijn arrestatie en spuugde volgens de politie op het bureau twee agenten in het gezicht. Bij de aanhouding vond de politie in zijn tas een flesje met vermoedelijk de drug ghb en twee zakjes wiet. Deze werden in beslag genomen.

Op filmbeelden van de aanhouding is te zien dat Nuijens op luide toon bezwaar maakt tegen het feit dat hij door de politie wordt gefilmd. Hij eist dat de beelden in zijn bijzijn op het bureau worden vernietigd. Even later wordt hij door meerdere agenten in bedwang gehouden en aangehouden, terwijl hij zich hevig verzet. Na het incident trok Nuijens, toen ook locoburgemeester van Diemen, zich terug uit zijn functie.

Veel mensen die reageren op het Twitter-bericht vragen zich af wat de GroenLinkser dan wel heeft bezield om zich zo te gedragen. Daar gaat Nuijens echter niet op in.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Topschutter Dessers beschikbaar voor Nigeria

Geplaatst

op

door

Cyriel Dessers is geboren in België, maar het zou zomaar kunnen dat de huidige topscorer van de eredivisie international wordt voor Nigeria. De 24-jarige spits van Heracles Almelo heeft onlangs een gesprek gehad met de voorzitter van de Nigeriaanse voetbalbond, Amaju Pinnick. “De interesse is serieus. Cyriel stelt zich graag beschikbaar voor de nationale ploeg van Nigeria”, bevestigde een woordvoerder van Heracles na berichtgeving uit Nigeria.

De spits mag zich met elf doelpunten topscorer van de eredivisie noemen. Na twee tegenvallende jaren bij FC Utrecht heeft Dessers bij de huidige nummer 5 van de Nederlandse competitie zijn vorm hervonden.

Dessers heeft een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder. Hij mag daarom voor beide landen uitkomen. “Ik ben een trotse Nigeriaan”, zegt Dessers op het Twitteraccount van de Nigeriaanse bond. “Ik kan niet wachten tot ik mijn droom kan vervullen door het groen en wit te dragen.” Dessers zou in maart, bij de volgende interlandperiode, kunnen debuteren voor de ‘Super Eagles’.

ANP

Lees verder

Nederland

EK voetbal vrouwen in 2021 bij NOS

Geplaatst

op

door

Het EK voetbal voor vrouwen is in 2021 bij de NOS te zien. De publieke omroep meldde donderdag dat het de rechten voor dat toernooi heeft binnengehaald.

Het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen wordt van 11 juli tot en met 1 augustus 2021 in Engeland gehouden. Het Nederlands vrouwenelftal is de titelhouder. Momenteel staat Oranje bovenaan in de kwalificatiepoule voor het EK, met 18 punten uit zes wedstrijden.

ANP

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen