donderdag 2 december 2021
26 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
5
(1)

Demonstratie tegen komst Afghanen

lees ook ...

OMT advies scholen blijven open en Horeca dicht om 17.00

Het Outbreak Management Team heeft het kabinet geadviseerd het hele onderwijs open te houden. Dat volgens de bronnen aan het medium NOS. Het OMT is van mening verder dat restaurants en cafés, niet-es...

De demonstratie van dinsdagavond in Harskamp tegen de komst van evacués uit Afghanistan is uit de hand gelopen. Volgens lokale Omroep Gelderland zijn ongeveer 250 personen de straat op gegaan om te schreeuwen, vuurwerk af te steken en ook is er een auto in brand gestoken.

Het protest liep rond 21.30 uur uit de hand. De demonstranten, gaven geen gehoor aan herhaalde oproepen daar weg te gaan. Er ging een stapel autobanden in brand en er werd harde muziek gedraaid. De politie heeft ze daarop uit het gebied weggejaagd en naar het dorp geleid. De betogers hebben spandoeken opgehangen met de tekst ’weg ermee’ en schreeuwden ’eigen volk eerst’ en ’Harskamp is van ons’.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kondigde dinsdag aan de vierde noodopvang voor evacués uit Afghanistan te zullen openen in Nijmegen. Tot uiterlijk januari 2022 zijn daar 750 tot 1000 plaatsen. Het COA verwacht dat er nog meer noodopvanglocaties nodig zijn, omdat er naar verwachting 200 tot 400 vluchtelingen per dag zullen arriveren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandDemonstratie tegen komst Afghanen