dinsdag 25 juni 2024
25.2 C
Paramaribo
26.8 C
Amsterdam
5
(1)

De rode haan heeft gekraaid in Nijmegen, Eindhoven en Utrecht

lees ook ...

Kwaku summer festival biedt platform voor Surinaamse artiest...

Het Kwaku Summer Festival biedt Surinaamse artiesten de kans om naar Nederland te komen voor optredens, aldus de bekende kasekozanger Michael Deira van Aptijt. Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap...

Aan het Amandelpark in Eindhoven is er brand uitgebroken. Bewoners moesten geëvacueerd worden naar een buurthuis. Twee daarvan moesten behandeld worden door het ambulancepersoneel. Enkele woningen hebben brandschade opgelopen, maar de meesten kunnen terug naar hun huis. Nijmegen op de Waalkade  had ook te kampen met brand. In Utrecht moest een Italiaans restaurant het ontgelden.

Brand is  behalve Eindhoven, ook uitgebroken in Nijmegen op de Waalkade. De gemeenschap is opgeschrokken hierdoor, en de politie had veel moeite om de mensen uit de buurt van de brand te houden. Toch had de brandweer  na kordaat optreden de zaak na een uur onder controle. Er waren geen gewonden. Enkele panden waren onbewoond, maar van de bewoonde panden konden de mensen zelf de ruimten verlaten.

“De schade is gigantisch”, aldus een woordvoerder van de brandweer. “Dit pand kan voorlopig niet bewoond worden. De buren hebben denk ik in ieder geval rook- en waterschade.”

Gisteren brak in Utrecht in de middaguren ook brand uit aan de achterkant van een Italiaans restaurant aan de Schoutenstraat, bij de Neude. Ontdekt is dat de brand is begonnen in een papiercontainer. Het was heel moeilijk voor de brandweer dichtbij de brand te komen.men moest eerst een deel van de uitbouw slopen. Ook hier is gelukkig niemand gewond geraakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandDe rode haan heeft gekraaid in Nijmegen, Eindhoven en Utrecht