zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
3.7
(3)

De Nederlandsche Bank wil leefomstandigheid nazaten slaafgemaakten verbeteren

lees ook ...

Rotterdam opgeschrikt door tragische dood baby

In de Nederlandse stad Rotterdam is men opgeschrikt door een tragisch incident. In een auto is een dode baby aangetroffen. De auto heeft een Belgisch kenteken en stond aan de Vlaardingweg. Hulpdien...

De Nederlandsche Bank (DNB) bood eerder excuses aan voor handelingen gepleegd tijdens het slavernijverleden. Nu heeft de bank de daad bij het woord gevoegd en 5 miljoen euro gestort in een speciaal fonds voor “lokale initiatieven die bijdragen aan een verbetering van de leefomstandigheden van nazaten”.  Prins Bernard Cultuurfonds beoordeeld de ingediende projecten.

De bank wilde in eerste instantie niet meer doen dan dat, maar toen “uitgebreid is gesproken met nazaten, organisaties en wetenschappers over hoe de centrale bank kan helpen met bewustwording en het verminderen van de doorwerking van het slavernijverleden” is er toch verandering gekomen daarin.

Projecten als het Nationaal Slavernijmuseum in Amsterdam dat nog moet komen, het Elisabeth Samson Huis in Suriname en het Tula Museum op Curaçao zijn al goedgekeurd.

Bron foto: Banken.nl

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandDe Nederlandsche Bank wil leefomstandigheid nazaten slaafgemaakten verbeteren