dinsdag 25 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
25.5 C
Amsterdam
0
(0)

De gevolgen van storm Poly zijn vanavond en morgen nog te merken

lees ook ...

Kwaku summer festival biedt platform voor Surinaamse artiest...

Het Kwaku Summer Festival biedt Surinaamse artiesten de kans om naar Nederland te komen voor optredens, aldus de bekende kasekozanger Michael Deira van Aptijt. Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap...

In Noord-Nederland kan de trein vanaf vanmorgen niet rijden. Ook zal men moeten doorwerken aan de schade van onder andere bovenleidingen. Wegafsluitingen en files waren aan de orde van de dag.  Toch komt het treinverkeer in ”mondjesmaat” weer op gang, zodat gestrande passagiers toch hun bestemming kunnen bereiken volgens een NS-woordvoerder. Om 17.30 stond er een file van 380 km in het land.

Poly zal vanavond en morgen nog een probleem vormen voor het openbaar vervoer. Het zal tijd nemen om de omgewaaide bomen en losgeraakte takken op te ruimen. ProRail wil doorwerken, zodat er wat duidelijkheid komt over de dienstregeling van de volgende dag. Bij het opruimen geeft men prioriteit aan snelwegen boven provinciale of lokale wegen.

De Valleilijn van Connexxion tussen Amersfoort en Ede, de Arriva-verbinding tussen Emmen en Zwolle en de lijn Zwolle-Enschede, waar Keolis verantwoordelijk voor is komen langzaam op gang.

Treinreizigers in de noordelijke provincies worden geadviseerd gebruik te maken van alternatief vervoer. Men mag daarna de kosten bij de NS declareren. Het is ook verstandig om de reisplanner te raadplegen voor vertrek.

In Haarlem kwam een vrouw om het leven door een omgewaaide boom. Het werk in deze stad en Zandvoort zal nog dagen duren volgens Veiligheidsregio Kennemerland.

De KNMI noemt Poly de op zes na zwaarste zomerstorm van de afgelopen eeuw. De storm heeft veel vernield in het land.

Bron Foto: Autoblog

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandDe gevolgen van storm Poly zijn vanavond en morgen nog te merken