maandag 15 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
1
(1)

De drukte op Schiphol is zorgwekkend

lees ook ...

Tiener omgekomen na val uit woning in Amsterdam

In Amsterdam is een jongen het afgelopen weekend in de nacht van zaterdag op zondag, uit het raam van een woning gevallen vanuit de derde verdieping in de Pieter Aertzstraat. Hij kwam terecht in de tu...

Personeelstekort zorgt voor grote drukte deze dagen op Schiphol. Het personeel heeft vakbond CNV erbij gehaald, omdat men vreest, dat dit kan leiden tot “zwaargewonden of erger”.  CNV pleit voor assistentie van de marechaussee op piekmomenten, daar er “….zorgwekkende signalen” zijn. Vakbonden overleggen opnieuw met Schiphol over het personeelstekort en arbeidsvoorwaarden.

Reizigers die uren de rij volgen en plotseling voor een gesloten lane komen te staan”.. gaan.. schreeuwen, fluiten, joelen, dreigen en tegen de ramen schoppen en slaan”. Er is geen controle over mensen, die voordringen en zelfs vechten met elkaar.

De marechaussee blijkt het nu niet nodig te vinden om standaard aanwezig te zijn, omdat zij reguliere taken hebben op de luchthaven. “We treden op als de veiligheid of de openbare orde in het geding is”, laat een woordvoerder weten. Op zondag moest dat wel, toen een deel van de mensen hun vlucht dreigden te missen. Ze kwamen in actie  en protesteerden door op de rolluiken te slaan.

In verband met Hemelvaart is het vandaag drukker. De website noemt het een piekdag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandDe drukte op Schiphol is zorgwekkend