woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
1
(1)

De drukte op Schiphol is zorgwekkend

lees ook ...

Politieman misdraagt zich op social media

Een politieman van de eenheid in Den Haag plaatste ongepaste berichten op social media. Hij is ontslagen. Er is een onderzoek gestart nadat de politie in maart 2023 een melding kreeg over het onlinege...

Personeelstekort zorgt voor grote drukte deze dagen op Schiphol. Het personeel heeft vakbond CNV erbij gehaald, omdat men vreest, dat dit kan leiden tot “zwaargewonden of erger”.  CNV pleit voor assistentie van de marechaussee op piekmomenten, daar er “….zorgwekkende signalen” zijn. Vakbonden overleggen opnieuw met Schiphol over het personeelstekort en arbeidsvoorwaarden.

Reizigers die uren de rij volgen en plotseling voor een gesloten lane komen te staan”.. gaan.. schreeuwen, fluiten, joelen, dreigen en tegen de ramen schoppen en slaan”. Er is geen controle over mensen, die voordringen en zelfs vechten met elkaar.

De marechaussee blijkt het nu niet nodig te vinden om standaard aanwezig te zijn, omdat zij reguliere taken hebben op de luchthaven. “We treden op als de veiligheid of de openbare orde in het geding is”, laat een woordvoerder weten. Op zondag moest dat wel, toen een deel van de mensen hun vlucht dreigden te missen. Ze kwamen in actie  en protesteerden door op de rolluiken te slaan.

In verband met Hemelvaart is het vandaag drukker. De website noemt het een piekdag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandDe drukte op Schiphol is zorgwekkend