donderdag 1 juni 2023
27.8 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-variant uit Zuid-Afrika waarschijnlijk in Nederland

lees ook ...

De mogelijkheid bestaat dat passagiers van de twee vluchten die eergisteren in Nederland zijn aangekomen vanuit Zuid-Afrika de nieuwe Omicron-variant van het coronavirus bij zich dragen. Dat meldt het RIVM. Vrijdagavond zijn 624 passagiers die uit Zuid-Afrika terugkeerden, op Schiphol getest door de GGD van Kennemerland. 61 passagiers hadden een positieve testuitslag.

Deze passagiers zitten in quarantaine in een hotel bij Schiphol. Bij een aantal van de besmette personen is er het vermoeden dat het om de omicron-variant gaat. De testmonsters zijn voor verdere analyse naar het RIVM gestuurd om vast te stellen of er werkelijk sprake is van de nieuwe variant, die in Zuid-Afrika is ontdekt. De resultaten worden zondag verwacht.

Reizigers die op maandag 22 november of daarna zijn teruggekeerd uit Zuid-Afrika, Botswana, Malawi, Lesotho, Swaziland, Namibië, Mozambique of Zimbabwe zijn door het RIVM opgeroepen zich te laten testen. Vanaf morgenochtend acht uur is er voor deze groep personen een speciaal telefoonnummer (0800-5005) opengesteld.

Nederlanders die naar Zwitserland reizen, moeten vanwege de mogelijke omicron-besmetting, een negatieve coronatest overleggen en ongeacht de uitslag tien dagen in quarantaine na aankomst. Dat maakte de Zwitserse regering bekend na het nieuws van het RIVM. De Zwitsers maken geen onderscheid tussen mensen die wel of niet zijn gevaccineerd en in deze maakt dat ook niets uit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandCovid-variant uit Zuid-Afrika waarschijnlijk in Nederland