Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Congolese activisten pakken beeld uit Afrika Museum Berg en Dal

Geplaatst

op

Img 5cb20d4d27e8 1

Activisten afkomstig uit Congo hebben een grafbeeld proberen te ontvreemden uit het Afrika Museum in Berg en Dal. Dit werd live opgenomen op een Facebook pagina en vervolgens is het filmpje op YouTube gezet. De activisten zijn van mening dat Nederlanders mede door vernietiging en plundering van hun Afrikaanse kunstwerken de inspiratiebron van onze kunstenaars en onze ambachtslieden hebben opgedroogd.

„Het Afrika Museum heeft bijna 450.000 stukken die zijn geplunderd en gestolen onder kolonisatie en slavenaanvallen. We brengen alles terug naar huis. Het is ons erfgoed en het is ons thuis.”

De activisten zijn met beelden onder de arm het museum uit gelopen. De mannen werd direct door de Politie buiten aangehouden. Het gaat om 3 mannen en twee vrouwen , zij hebben geen vaste verblijf-of woonplaats.

Het is bekend dat de activisten soortgelijke acties ook in Frankrijk (Marseille en Parijs) hebben uitgevoerd.

Onder het filmpje op YouTube staan veel reacties in het Frans, het zijn vooral sympathisanten en mensen die deze actie toejuichen.

Afgelopen zomer heeft de leiding van het museum al de nodige kritiek gehad, nadat zij een kwetsende reclame filmpje hadden gemaakt. In het filmpje zeggen een witte man en vrouw tegen elkaar: „Leuk samen een dagje Ghana. Lekker ver weg in eigen land.” Een geromantiseerd beeld van het verleden werd er hierdoor neergezet.

Er werd niets gezegd over de slavenhandel van toendertijd. Dit alleen maar om meer publiek aan te trekken naar het museum. De zwarte gemeenschap heeft duidelijk van zich laten horen hier niet van gediend te zijn.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
George
maandag 14 september 2020 13:50

Power . Als Suriname terug moet pakken wat Nederland van Suriname gestolen heeft zijn we allemaal in Su rijk.Advertentie

Nederland

Belangrijkste coronamaatregelen Nederland

Geplaatst

op

Envato 4966947 1920

“We doen ons best maar het virus doet het beter. Daarom moeten we nu ingrijpen om erger te voorkomen”, waren de woorden van minister Hugo de Jonge op de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen.

Hier volgen de nieuwe aangescherpte regels, adviezen en maatregelen die momenteel gelden in Nederland.

De belangrijkste punten:

– Het gaat niet goed met het aantal besmettingen, IC- en ziekenhuisopnames. Deze getallen zullen in de komende dagen zeker oplopen. We moeten nu maatregelen nemen om de de stijgende lijn weer af te vlakken.

– Landelijk worden extra maatregelen genomen. Het doel is hierbij: “een lock down voorkomen door de komende 3 weken de (sociale) contacten drastisch te beperken. Hiertoe nemen we landelijke maatregelen die hard ingrijpen in ons leven. Veel mensen en (sport/horeca)-locaties hebben zich goed gehouden aan de richtlijnen, maar het is niet genoeg. Vandaar de maatregelen, niet als straf, maar omdat het moet.

– Landelijk de norm voor gezelschappen (ook thuis) wordt max 4.

–  Landelijk: thuiswerken is de norm. Werkgevers dienen dit strikt te handhaven. Zij worden aangesproken op overtredingen. Sluiting tot 14 dagen van een locatie kan een gevolg zijn van een overtreding.
–  Landelijk: er komt een registratie bij contactberoepen.
– Landelijk: per ruimte binnen geldt een max van 30 personen (dus met max 4 mensen naar een restaurant, waar max 30 personen zitten). Een voorzitter van de veiligheidsregio mag een ontheffing geven voor een grote zaal die zich bewezen aan de richtlijnen houdt. Hier wordt gedoeld op Ahoy, Melkweg.

–  Landelijk: buiten geldt een max van 50 personen (uitlegbaar, want buiten veiliger).
–  Landelijk: eet- en drinkgelegenheden krijgen een inloop-stop om 21.00u en gaan om 22.00u dicht. Ook de bar in de bioscoop.
–  Landelijk: bij doorstroom locaties (musea, dierentuin) moet gereserveerd worden in een tijdvak en geldt een maximum aantal bezoekers (afhankelijk van de locatie).

–  Landelijk: geen publiek bij sport, niet bij amateursport, niet bij profs.
– Landelijk: in de supermarkt weer alleen toegang met een karretje, met een deurbeleid. Karretje wordt weer ontsmet. Kwetsbare groepen krijgen mogelijk weer ‘bloktijden’.

– G3: Reizen van en naar Amsterdam (stad), Rotterdam (stad) en Den Haag (stad): alleen noodzakelijke reizen worden gemaakt naar en van de 3 betreffende steden. Vitale processen zijn uitzondering, een ernstig zieke moeder ook. Onderwijs (basis, voortgezet) gaat door. Voor studenten wordt nog vandaag vergaderd met OCW. De reis van leraren naar school is een noodzakelijke reis.

-Voor de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven geldt ook het kabinetsadvies om een mondkapje te dragen in winkels. Het is geen verplichting, maar winkeliers in deze regio’s mogen bezoekers weigeren die geen mondmasker dragen.

– Op 20 oktober worden de maatregelen geëvalueerd. De herfstvakantie valt in deze periode. Hotel boeken in de G3 zal niet mogelijk zijn. Een huisje boeken in Drenthe wel (maar kan dat ook door iemand uit Amsterdam? Hier wordt nader over gecommuniceerd ). Buitenlandse Zaken vraagt aandacht voor een helder bericht aan (buitenlandse) toeristen.

-Het kabinet roept mensen verder op zo veel mogelijk thuis te blijven.

Al deze  aanvullende maatregelen gelden voor de komende drie weken. Daarna komt er een evaluatiemoment. Extra mogelijke tussentijdse maatregelen zijn niet uitgesloten.

 

 

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Sylvana Simons bezoekt OSB in Amsterdam Zuidoost

Geplaatst

op

Img Ce596762e3d2 1

Er is door Sylvana Simons een bezoek gebracht aan de Openbare School Bijlmer in Zuidoost. Er zijn door enkele organisaties als The Blackarchives, House of Kedera  workshops gegeven aan de 2e klas leerlingen van de OBS.  Een themadag werd georganiseerd naar aanleiding van de Black Lives Matter demonstraties in Amsterdam, waarbij er meer dan 14 duizend mensen aanwezig waren in het Nelson Mandelapark. Eerder is er ook een uitzonderlijke editie van de Vogue uitgekomen waarbij er leerlingen van de OBS in opgenomen zijn.-Culturu.com

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

📚📚📚Vandaag met een aantal toppers zoals @deinstantpedagoog, Sarita, @sylvanasimons, Levi en een team van House of Khepera workshops gegeven aan 2e klas leerlingen van de Openbare School Bijlmer. 👌🏾👌🏾👌🏾Deze themadag werd georganiseerd n.a.v. de #BlackLivesMatter demonstraties waarbij er meer dan 14K mensen aanwezig waren in het Nelson Mandelapark. Ook is er een speciale editie van Vogue gemaakt met kids van deze school.🙏🏾❤💪🏾 🔴De afgelopen tijd hebben we vanuit TBA vooral colleges en rondleiding gegeven aan HBO en WO studenten, het was fijn om weer met deze youths aan de slag te gaan. Onderwijs is een essentieel middel om het probleem van ongelijkheid en racisme tegen te gaan en om jongeren te empoweren.💡 Ik was positief verrast over de focus en scherpte van veel van de leerlingen. 👌🏾👌🏾 Ze durfden eigen ervaringen met racisme en discriminatie te delen en waren goed op de hoogte van wat er speelt ondanks het feit dat ze er weinig over leren op school. In mijn workshop heb ik ze gevraagd om input te geven voor het manifest voor Zwarte Emancipatie door een brief te schrijven aan Rutte en/of de burgemeester. Of door ons te adviseren, we hebben aardig wat donaties gehad van o.a. Daily Paper en Patta, dit willen we deels weer terug investeren in de community. Er kwamen wat leuke ideeën uit de bus waar we misschien wel iets mee kunnen😁😁. Ze waren het er iig allemaal over eens dat er meer aandacht voor deze onderwerpen moet komen op school dus dit was een goed begin. Wordt sws vervolgd 👌🏾 #TheBlackArchives #BlackLivesMatterNL

Een bericht gedeeld door Mitchell Esajas (@mitch_positivity) op

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

‘My biggest dream is to go to America and build a career in fashion.’ – Nechaira, 13 years old. We are proud to present ‘The Power of Youth’ issue. Vogue’s October issue is a collaboration with the Open Schoolgemeenschap Bijlmer in Amsterdam and a true ode to the new generation. The stars of this edition aren’t supermodels or actresses, but a group of twenty students who have the whole world at their fingertips. Vogue’s editor-in-chief @RinkeTjepkema: ‘I didn’t want to just make a Vogue about that generation and their power, I wanted to make it with that generation. I was impressed by the self-awareness, worldviews and open-mindedness of the kids, who all have impressive stories and talents.’ Tap the link in our bio to discover the highlights of Vogue’s new October 2020 issue that is with subscribers today and will be available in stores and online Thursday September 17th. Photographers @BlommersSchumm Styling @DimphydenOtter, @mrvanheel, @otothegtotheetothentothedanda , Haar @Kihairr, make-up @DavidKoppelaar, @KathinkaGernant, manicure @Glazednails_official

Een bericht gedeeld door Vogue Netherlands (@nlvogue) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

‘Especially in these times with corona and Black Lives Matter, I often think about all the things going on.’ – Chanell, 17 years old. We are proud to introduce ‘The Power of Youth’ issue. Vogue’s October issue is a collaboration with the Open Schoolgemeenschap Bijlmer in Amsterdam and a true ode to the new generation. We are proud to present ‘The Power of Youth’ issue. Vogue’s October issue is a collaboration with the Open Schoolgemeenschap Bijlmer in Amsterdam and a true ode to the new generation. Apart from the first three print covers, we present fifteen digital covers – 2/15. The stars of this edition aren’t supermodels or actresses, but a group of twenty students who have the whole world at their fingertips. Vogue’s editor-in-chief @RinkeTjepkema: ‘I didn’t want to just make a Vogue about that generation and their power, I wanted to make it with that generation. I was impressed by the self-awareness, worldviews and open-mindedness of the kids, who all have impressive stories and talents.’ Tap the link in our bio to discover the highlights of Vogue’s new October 2020 issue that is with subscribers today and will be available in stores and online Thursday September 17th. Photographers @BlommersSchumm Styling @DimphydenOtter, @mrvanheel, @otothegtotheetothentothedanda , Haar @LatoyaVelberg, @Kekebraids, make-up @DavidKoppelaar, @KathinkaGernant, manicure @Glazednails_Official

Een bericht gedeeld door Vogue Netherlands (@nlvogue) op

Lees verder

Meest gelezen