maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
4
(1)

Computersysteem beperkt archiveren sms-berichten ministerie van Rutte

lees ook ...

Douane op Schiphol ontdekt cocaïne verstopt in masala van Su...

De Nederlandse douane heeft een opmerkelijke vondst gedaan op Schiphol, waarbij een speurhond cocaïne ontdekte die verborgen zat in pakken masala. Deze pakketten werden vermoedelijk vanuit Suriname in...

Minister-president Mark Rutte heeft documenten vrijgegeven. Nu blijkt dat het archiveren van sms-, WhatsApp-berichten en emails op zijn ministerie niet vlot verloopt, omdat het computersysteem niet voldoet aan de eisen. Het animo ontbreekt daarom al langer onder het personeel om het te doen. Een nieuw systeem wordt binnenkort verwacht waarmee “het gebruikersvriendelijk exporteren van berichtenreeksen” een feit moet worden.

Stukken werden op verzoek van de Kamerleden Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) bekendgemaakt. Rutte werd in de kamer ter verantwoording geroepen, toen bleek dat hij jarenlang regelmatig dagelijks sms-berichten verwijderde.

Na het toeslagenschandaal beloofde het kabinet meer openheid. Daarom bestaat vanaf januari van dit jaar het programma “Open op Orde”, waarin is opgenomen de mail- en webarchivering. Echter is er een risico dat “de uitvoer van projecten niet wordt gedragen door de organisatie”. Dit maakt het “weer een programma over een repeterend onderwerp”.

Mederwerkers zijn nu getraind, om het beoogde doel te bereiken en berichten op intranet moeten dit ondersteunen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandComputersysteem beperkt archiveren sms-berichten ministerie van Rutte