vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Charles Michel stelt zich kandidaat voor Europese verkiezingen

lees ook ...

In de Rechtbank: President Chan vs ondernemer Gerard; Verbod...

Gisteren, woensdag 21 februari, was de rechtszaak in de Rechtbank van Rotterdam, over het veel besproken boek van Gerard van den Bergh, Zaken doen in Suriname, Corruptie op het hoogste niveau. Het boe...

Charles Michel, momenteel voorzitter van de Europese Raad, heeft aangekondigd dat hij zich kandidaat stelt voor de Europese verkiezingen later dit jaar. In een interview met de Belgische kranten De Standaard en Le Soir onthulde hij dat hij de lijsttrekker zal worden voor Mouvement Réformateur (MR), een alliantie van drie rechtse en centrumrechtse politieke partijen in België. Als hij gekozen wordt, zal hij zijn functie als voorzitter van de Europese regeringsleiders in juli neerleggen om zijn parlementszetel in te nemen, zo verklaarde hij.

Deze stap komt zes maanden eerder dan oorspronkelijk gepland, aangezien Michels mandaat als raadsvoorzitter tot december zou lopen. Het blijkt onmogelijk om deze functie te combineren met een zetel in het parlement. Charles Michel, 48 jaar oud, bekleedt sinds 2019 de positie van voorzitter van de Europese Raad.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandCharles Michel stelt zich kandidaat voor Europese verkiezingen