Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Chandrika Santokhi loopt mee met Gandhi Walk

Geplaatst

op

door

Zondag 2 oktober werd door middel van de Gandhi Walk stilgestaan bij de geboortedag van Mahatma Gandhi. Surinaamse politicus Chandrika Santokhi deed ook mee aan de vijf kilometer lange loop.

Santokhi“Het is een prachtige loop. Ik denk dat dit gebied (rond het World Forum) zich kenmerkt met de missie van Mahatma Ghandi. Allereerst de instituten die te maken hebben met vrede, met de waarheid, met gerechtigheid. Ik denk dat met de beëindiging van de loop hier dat wij daarop de boodschap gebracht hebben”, aldus Santokhi. De regen wist de wandelaars gelukkig niet tegen te houden. “Ik ben er op gekleed en heb een paraplu bij mij!”, aldus een van de wandelaars.

Aan het eind van de vijf kilometer lange tocht vanuit het Hobbemaplein naar het World Forum, had Santokhi genoeg inspiratie gekregen om mee te nemen naar Suriname. Daar werkt hij verder aan de “bevrijding” van Suriname.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Rutte wenst Johnson succes met vervolgstappen

Geplaatst

op

door

Premier Mark Rutte heeft de Britse premier Boris Johnson succes gewenst met de volgende stappen in het Britse Lagerhuis met betrekking tot de brexit. Rutte twitterde zaterdagavond: “Zojuist contact gehad met @BorisJohnson en de situatie rond #Brexit doorgesproken. Heb hem succes gewenst met de volgende stappen in het Britse Lagerhuis. We hebben afgesproken nauw contact te houden.”

Lees verder

Nederland

Brand in zalencentrum Loil onder controle

Geplaatst

op

door

De grote brand die in zalencentrum Lara in het Gelderse Loil in de nacht van zaterdag op zondag woedde, is onder controle. Dat zegt een woordvoerder van de brandweer. De bewoners van 8 huizen, die door de politie uit voorzorg zijn ontruimd, zijn opgevangen in de pastorie. Bekeken wordt wanneer ze kunnen terugkeren.

De brand ontstond vannacht toen niemand aanwezig was in het pand en werd ontdekt door omwonenden. Op enig moment sloeg het vuur over naar een ouder gedeelte van het zalencomplex. Het dak daarvan bevatte asbest en stortte in. Volgens de brandweer zijn er asbestdeeltjes aangetroffen in het pand, maar hebben die zich niet verspreid in de directe omgeving. “Er is geen gevaar voor omwonenden”, aldus de brandweerwoordvoerder.

Het zalencomplex bestond uit vier zalen, foyer, café en restaurant en moet volgens de brandweer “als verloren worden beschouwd.”

Lees verder

Meest gelezen

X