Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Chandrika Santokhi loopt mee met Gandhi Walk

Geplaatst

op

Zondag 2 oktober werd door middel van de Gandhi Walk stilgestaan bij de geboortedag van Mahatma Gandhi. Surinaamse politicus Chandrika Santokhi deed ook mee aan de vijf kilometer lange loop.

Santokhi“Het is een prachtige loop. Ik denk dat dit gebied (rond het World Forum) zich kenmerkt met de missie van Mahatma Ghandi. Allereerst de instituten die te maken hebben met vrede, met de waarheid, met gerechtigheid. Ik denk dat met de beëindiging van de loop hier dat wij daarop de boodschap gebracht hebben”, aldus Santokhi. De regen wist de wandelaars gelukkig niet tegen te houden. “Ik ben er op gekleed en heb een paraplu bij mij!”, aldus een van de wandelaars.

Aan het eind van de vijf kilometer lange tocht vanuit het Hobbemaplein naar het World Forum, had Santokhi genoeg inspiratie gekregen om mee te nemen naar Suriname. Daar werkt hij verder aan de “bevrijding” van Suriname.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Man (57) rijdt stadsgracht Zwolle in en overlijdt

Geplaatst

op

Een 57-jarige man uit Wolvega is woensdag overleden nadat hij met zijn auto in de stadsgracht van Zwolle was beland. Brandweerduikers haalden hem uit de auto en reanimeerde hem op de kant, maar in het ziekenhuis overleed hij.

Het ongeluk gebeurde rond 06.00 uur op de kruising van de Schuttevaerkade en de Pannekoekendijk. De man reed op een rotonde rechtdoor, het water in. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

ANP

Lees verder

Nederland

RIVM waarschuwt voor zonnig paasweekend: ‘Geniet maar verbrand niet’

Geplaatst

op

Veel mensen verheugen zich op mooi weer met de paasdagen, maar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het er niet voor de volle 100 procent op. De niet aan de zon gewende huid kan nu snel verbranden en dit kan huidkanker veroorzaken, waarschuwt het instituut. “Geniet maar verbrand niet”, raadt het iedereen aan.

“Een beetje uv-straling van de zon is goed voor je, want het zorgt ervoor dat ons lichaam vitamine D aanmaakt. Te veel uv-straling is niet goed: je huid verbrandt en veroudert sneller. Ook kan uv-straling bijdragen aan staar. Op de lange termijn is zonverbranding de belangrijkste oorzaak van huidkanker”, benadrukt de organisatie.

Het instituut heeft verschillende tips op de eigen site gezet: “Blijf tussen 12.00 en 15.00 uur zoveel mogelijk uit de zon en zoek de schaduw op. Bedek de huid met kleding en draag een pet of zonnebril. Smeer de onbedekte huid in met zonnebrandcrème met minstens factor 15. Besteed extra aandacht aan het beschermen van (jonge) kinderen tegen uv.”

ANP

Lees verder

Meest gelezen