Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Chandrika Santokhi loopt mee met Gandhi Walk

Geplaatst

op

Zondag 2 oktober werd door middel van de Gandhi Walk stilgestaan bij de geboortedag van Mahatma Gandhi. Surinaamse politicus Chandrika Santokhi deed ook mee aan de vijf kilometer lange loop.

Santokhi“Het is een prachtige loop. Ik denk dat dit gebied (rond het World Forum) zich kenmerkt met de missie van Mahatma Ghandi. Allereerst de instituten die te maken hebben met vrede, met de waarheid, met gerechtigheid. Ik denk dat met de beëindiging van de loop hier dat wij daarop de boodschap gebracht hebben”, aldus Santokhi. De regen wist de wandelaars gelukkig niet tegen te houden. “Ik ben er op gekleed en heb een paraplu bij mij!”, aldus een van de wandelaars.

Aan het eind van de vijf kilometer lange tocht vanuit het Hobbemaplein naar het World Forum, had Santokhi genoeg inspiratie gekregen om mee te nemen naar Suriname. Daar werkt hij verder aan de “bevrijding” van Suriname.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Twee doden bij ongeluk Breda

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op een viaduct over de A16 bij Breda zijn twee mensen om het leven gekomen. Een derde persoon raakte gewond.

Volgens de politie kwamen twee auto’s in botsing op het viaduct. Een van de auto’s vloog vervolgens in brand. De dodelijke slachtoffers zaten allebei in de auto die vlam vatte. De gewonde uit de andere auto is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Vanwege de ernst van het ongeluk werd onder meer traumahelikopter opgeroepen.
Waardoor het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.

Lees verder

Nederland

Nederlandse militair aangehouden met drugs op Curaçao

Geplaatst

op

Een 24-jarige Nederlandse militair is op Curaçao bij een uitgaansgelegenheid aangehouden door bewakingspersoneel terwijl hij cocaïne bij zich had. Hij is overgedragen aan de opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee. De militair had een gebruikershoeveelheid op zak, dat is max. een halve gram. Het gaat om een matroos van het schip de Zr. Ms. Zeeland. Het schip is vorige week op Curaçao juist aangekomen om drugshandel op zee te bestrijden.
Defensie hanteert een zero-tolerance beleid met betrekking tot harddrugs. Of de matroos is ontslagen, is niet bekendgemaakt.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |