woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
5
(1)

Brand verwoest grote hoeveelheid hulpgoederen bestemd voor Oekraïne en Belarus

lees ook ...

Money Laundering geldtransactiekantoor in onderzoek bij Nede...

De politie heeft meerdere verdachten aangehouden tijdens een onderzoek naar witwassen via een geldtransactiekantoor. Rotterdam, Barendrecht, en Rhoon zijn aangedaan hiervoor. Verdachten zijn aangehoud...

In een fabriek in het Zuid-Hollandse Valkenburg, dichtbij Leiden, is er gisteren brand uitgebroken. Tonnen aan hulpgoederen zijn verloren gegaan. Omroep West meldde dat goederen waarmee drie vrachtwagens gevuld konden worden, zijn vernietigd in de vlammen. Het gaat om onder andere ziekenhuisbedden, matrassen, sondevoeding, plastic jerrycans, generators en nieuwe kleding bestemd voor de bewoners van Oekraïne en Wit-Rusland.

De Commissie Oekraïne Katwijk en Stichting Charité zijn de twee hulporganisaties die al langer dan tien jaar gebruikmaakten van het afgebrande gedeelte van de fabriek. Een vrachtwagen zou midden maart met goederen vertrekken naar het gebied. “We staan door de brand op non-actief. Help! Hoe moeten we nu verder?”, zegt een vrijwilliger Van Duijn  tegen de omroep.

De  hulporganisaties zijn geraakt door deze verwoesting, maar geven niet op. “Wij kunnen niet zomaar stoppen,” zegt de vrijwilliger vastberaden. De organisaties hopen een ander loods te vinden.

Bron foto: NOS

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandBrand verwoest grote hoeveelheid hulpgoederen bestemd voor Oekraïne en Belarus