Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Bombrief ontploft bij ING-kantoor Amsterdam

Geplaatst

op

door

In een Amsterdams kantoor van ING is vandaag aan het begin van de middag een bombrief ontploft, bevestigt de politie in gesprek met NU.nl. Eén persoon is vanwege het inademen van rook uit voorzorg nagekeken in een ambulance.

Het gaat om een pand van ING aan de Bijlmerdreef in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost, zo wordt na berichtgeving van AT5 bevestigd aan NU.nl.

Gisteren ontploften ook twee bombrieven in Amsterdam en Kerkrade. Niemand raakte daarbij gewond. De kleine ontploffingen werden door medewerkers van die bedrijven omschreven als die van een rotje.

Vamorgen werd ook een bombrief bezorgd bij een bedrijf in Leusden, maar deze werd onklaar gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

De afzender eist een betaling in bitcoins. Veel van de getroffen bedrijven hebben ook een dreigbrief ontvangen.

Elf bombrieven opgedoken

In totaal zijn er nu elf bombrieven opgedoken bij bedrijven en postsorteercentra, waarvan zes in Amsterdam. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zoekt naarstig naar dadersporen, maar de huidige status hiervan is niet bekend.

Eerder stond een incassobureau in Rotterdam nog vermeld als nepafzender, maar dat is bij de bombrieven van februari niet meer het geval. De politie heeft een nieuwe foto van de gevaarlijke brieven gedeeld.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Dogla

Eerst was het ABN toen ing wie is de volgende. Wat geld niet met mensen doet. Bom brieven. Criminelen verzinnen ook alles op alles om te chanteren om geldAdvertentie

Nederland

Oud minister Pronk erkent foutieve handelingen Nederland tegenover Suriname

Geplaatst

op

door

Culturu.com- Nederland heeft fouten gemaakt rond de onafhankelijkheid van Suriname. Dit erkent oud- minister Jan Pronk voor het eerst. Rond de onafhankelijkheid van Suriname was Pronk minister van Ontwikkelingssamenwerking.

Pronk zegt specifiek dat voornamelijk de oprichtingen uitrol ban het Surinaamse leger verkeerd zijn aangepakt. Ter gelegenheid vande coup die 40 jaar geleden door onderofficieren is gepleegd.

In het programma Spraakmakers heeft de oud-bewindsman aangegeven dat Nederland misschien weer een rol zou moeten spelenbij de gigantische schulden van Suriname. “Wij blijven ten gevolge van onskoloniale en slavernijverleden, ten gevolge van de manier waarop wijconstructie hebben mogelijk gemaakt, verantwoordelijkheid houden”, zei de oud-minister in Spraakmakers.

Een deel van het interview kunt u hier bekijken.

Lees verder

Nederland

FC Twente vrouwen winnen de topper tegen Ajax met 1-2

Geplaatst

op

door

De topper tegen Ajax is door FC Twente vrouwen gewonnen met 1-2. De wedstrijd moest ingehaald worden omdat deze twee weken geleden was afgekeurd vanwege de storm Ciara. Het bleek de dag te zijn van debutant Anna-Lena Stolze. Zij wist het winnend doelpunt te scoren, waardoor FC Twente de wedstrijd over de streep trok.

De Duitse spits Anna-Lena Stolze nam beide doelpunten voor haar rekening. Het tweede doelpunt was er een om te in te lijsten. Vanaf de middenlijn schoot de spits op het doel. De debutant heeft hiermee haar stempel gedrukt binnen het team van FC Twente. Marjolijn van den Bighelaar scoorde namens Ajax de 1-2.

De Ajax vrouwen hebben door het verlies geen goede zaken gedaan. Koploper PSV heeft nu 7 punten meer dan Ajax, en verstevigt hiermee haar koppositie. Twente staat derde met negen punten achterstand op PSV.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen