Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Boete voor overtreden boerkaverbod wordt 150 euro

Geplaatst

op

door

Mensen die na 1 augustus gezichtsbedekkende kleding dragen, zoals een boerka of een nikab, kunnen een boete van 150 euro krijgen. Dat staat in de vervolgingsrichtlijn van het Openbaar Ministerie (OM).

Het verbod geldt in publieke ruimten zoals overheidsgebouwen, ziekenhuizen en het openbaar vervoer.

Volgens het OM is het vervangen van de boete door een taakstraf niet mogelijk omdat het om een geldboete van de eerste categorie gaat. Verder wijst het OM erop dat het boetebedrag kan oplopen als er ook andere strafbare feiten worden gepleegd, zoals overtreding van de identificatieplicht. Ook als iemand met een boerka of nikab weigert de openbare ruimte te verlaten, kan de boete hoger uitpakken.

Vorig jaar zei burgemeester Aboutaleb van Rotterdam tegen RTV Rijnmond dat hij geen prioriteit aan handhaving wil geven omdat weinig moslima’s in de stad gezichtsbedekkende kleding dragen. 

Abouteleb: “Boerka’s vormen maar een marginaal verschijnsel. En dat bepaalt de mate waarin wij handhaven. Dat is proportioneel.” De politie heeft betere dingen te doen dan op vrouwen met boerka’s jagen, zo liet Aboutaleb weten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Advocaat heeft goede hoop op komst Özyakup naar Feyenoord

Geplaatst

op

door

Oguzhan Özyakup is bijna Feyenoorder. De Rotterdammers staan op het punt de in Zaandam geboren middenvelder op huurbasis over te nemen van Besiktas. “Het ziet er goed uit, maar er is nog niets getekend”, zei trainer Dick Advocaat dinsdag voorafgaand aan het restant van de bekerwedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord.

Feyenoord versterkte de selectie maandag al met Robert Bozenik. De Slowaak ondertekende een contract voor 4,5 jaar. Technisch directeur Frank Arnesen zei toen al bezig te zijn met een middenvelder en dat huren vanwege de financiële mogelijkheden bij Feyenoord daarvoor nu de enige optie is.

De 27-jarige Özyakup verruilde in 2008 de jeugd van AZ voor die van Arsenal. Hij speelt sinds 2012 voor Besiktas, waarmee hij in 2016 de landstitel won. Dat jaar deed hij met Turkije ook mee aan het Europees kampioenschap.

ANP

Lees verder

Nederland

Bijna vierduizend scholen doen mee aan tweedaagse staking

Geplaatst

op

door

De actiebereidheid van scholen en docenten bij de tweedaagse staking is groter dan bij de werkonderbreking van november. Inmiddels hebben zich bijna vierduizend scholen aangemeld bij de Algemene Onderwijsbond (AOb); dat is nu al meer dan bij de vorige actie. Dat heeft de AOb vandaag bekendgemaakt. De meeste scholen die meedoen, bevinden zich in de Randstad.

Docenten leggen massaal het werk neer, omdat zij boos zijn dat de overheid naar hun mening niets doet om de al jaren voortwoekerende crisis in het onderwijs aan te pakken. In 2020 hebben volgens de AOb 55.000 leerlingen in het primair onderwijs op regelmatige basis geen leraar voor de klas staan. Dat aantal zal, als er niets gebeurt, oplopen tot 240.000 leerlingen in 2028.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen