Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Boete en vrijspraak voor agenten na geweld bij McDonald’s

Geplaatst

op

door

Een 29-jarige agent uit Utrecht moet een geldboete van 250 euro betalen. De rechtbank Midden-Nederland legt de man deze straf op omdat hij bijna drie jaar geleden tijdens zijn werk te vaak met zijn wapenstok heeft geslagen. De rechter oordeelt dat hij hiermee de wet heeft overtreden en dus een strafbaar feit heeft gepleegd. Twee andere agenten van 28 en 29 jaar zijn vrijgesproken.

In de nacht van 16 oktober 2016 krijgt de politie een melding van een vechtpartij bij de McDonalds in Breukelen. Agenten treffen een onrustige situatie aan waarbij een groep luidruchtige jongeren tussen de auto’s bij de McDrive staat. De politie vraagt tot tweemaal toe of ze het terrein willen verlaten. Na de tweede keer wordt ook aangegeven dat als de groep niet weggaat, geweld wordt gebruikt. De groep blijft staan en roept: “Eerst eten, dan maar geweld.” De agenten krijgen daarop de opdracht hun wapenstok te trekken. De groep is vervolgens door de politie met gebruik van die wapenstok gedwongen om het terrein te verlaten. Hierbij is een aantal personen ook geslagen.

De officier van justitie vond dat de agenten te snel en te fors geweld hebben gebruikt en eiste daarom tegen één van de agenten een geldboete van 750 euro. Twee anderen hoorden een boete van 500 euro tegen zich eisen. Die laatste twee sprak de rechter echter vrij. Ze hebben dan wel met hun wapenstok geslagen, maar volgens de rechtbank was de hoeveelheid slagen redelijk en gematigd. Bovendien hebben zij, waar dat kon, geen gebruik gemaakt van hun wapenstok, maar geduwd. Bij de 29-jarige agent die wél veroordeeld is tot een geldboete van 250 euro ligt dit anders. Volgens de rechtbank sloeg hij té vaak met zijn wapenstok.

De rechter komt bij hem tot een lagere straf dan is geëist omdat de mishandeling van maar één persoon is bewezen. De agent wordt vrijgesproken van de mishandeling van een tweede persoon. Ook houdt de rechtbank in het voordeel van de verdachte rekening met het feit dat hij vanuit zijn functie als politieagent verplicht is op te treden bij onrust. Het kan zijn dat hierbij geweld moet worden gebruikt. Verder neemt de rechtbank onder andere mee dat bij het geweld niemand gewond is geraakt. Ook zorgt de open houding van de man ter zitting voor een lagere straf. Hij gaf aan geleerd te hebben van het incident. Toch oordeelt de rechtbank dat er sprake is van een delict dat niet onbestraft kan blijven. Een geldboete van 250 euro is volgens de rechtbank passend.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

80 kilo coke in Martinair Cargo-vliegtuig: Drie Nederlanders opgepakt

Geplaatst

op

door

Op de internationale luchthaven in Ezeiza, nabij Buenos Aires in Argentinië, is gisteren tijdens een douaneactie ruim tachtig kilo cocaïne aangetroffen in het ruim van een vliegtuig dat vloog voor Martinair Holland. Drie Nederlanders zijn aangehouden, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het ging om een blauw KLM Cargo-toestel, ingezet door Martinair dat onder Air France-KLM opereert. Vlucht MP6912 stond rond 13.00 uur op het punt op te stijgen van het Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini toen de controle plaatsvond. Het toestel zou naar Quito in Ecuador vertrekken en daarna doorvliegen naar Amsterdam. Een dag eerder was de vlucht vanuit Amsterdam aangekomen, na een tussenstop in São Paulo, Brazilië.

Meer dan 50 agenten en vijf drugshonden zouden hebben meegedaan aan de actie onder leiding van rechter Javier López Biscayart. Zij troffen in het ruim van het toestel, verborgen tussen pallets met andere lading, 82 pakjes cocaïne, elk van ongeveer een kilo. Het aantal aangetroffen kilo’s coke varieert in de berichtgeving door lokale media van 82 tot 86. De waarde wordt geschat op een kleine 7,5 miljoen euro. 

Lees verder

Nederland

Curaçao Tourist Board nieuwe partner Ajax

Geplaatst

op

door

Ajax en Curaçao Tourist Board hebben overeenstemming bereikt over een partnership. De samenwerking gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2020 en loopt tot en met 30 juni 2023. Voor het eerst in de historie van de club zal een partner zichtbaar zijn op de mouw van het Ajax-shirt. Curaçao Tourist Board zal daarnaast via verschillende kanalen het toerisme op het eiland promoten onder de miljoenen volgers van de club. 

Naast zichtbaarheid door middel van een logo op het shirt, vanaf de wedstrijd op 19 januari tegen Sparta Rotterdam, is tevens een bezoek van Ajax 1 aan Curaçao een onderdeel van de overeenkomst. Ook zal een ‘Ajax Legends team’ afreizen naar Curaçao en worden tijdens het bezoek verschillende promotionele evenementen georganiseerd op het eiland. 

Veelzijdige vakantiebestemming  
Mevrouw Mc William, minister van Economische Ontwikkeling van Curaçao: “Toerisme is een belangrijke pijler van de economische ontwikkeling van Curaçao. De samenwerking met Ajax is een goede manier om onze Nederlandse en internationale doelgroep meer over Curaçao als veelzijdige vakantiebestemming te vertellen.”

“We hebben jarenlange ervaring met sportmarketing over de hele wereld en een partnership met Ajax, met hun internationale bereik en blik op de toekomstige generaties past heel goed bij onze doelstellingen. We kijken uit naar een goede samenwerking en om het team op Curaçao te ontvangen zodat ze zelf kunnen ervaren hoeveel er te beleven is op ons eiland.” 

Mevrouw Mc William zal zondag aanwezig zijn bij het duel tussen Ajax en Sparta Rotterdam in de Johan Cruijff ArenA om het logo te onthullen.

‘Mooie uitbreiding’  
Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax: “Voor Ajax betekent het partnership met Curaçao Tourist Board een mooie uitbreiding van onze commerciële portefeuille. En wij gaan er met Curaçao Tourist Board voor zorgen dat hun marketingdoelstellingen mede dankzij deze samenwerking behaald zullen worden.”

“Onze nieuwe partner zorgt bij Ajax voor inkomsten die een bijdrage moeten leveren aan onze doelstelling om structureel aan te haken bij de Europese voetbaltop. Wij kijken uit naar een langdurige en succesvolle samenwerking”,  aldus Menno Geelen.

Curaçao eerder sponsor

Het zal niet de eerste keer worden dat Curaçao als sponsor dient voor een club in Nederland. Tussen 2008 en 2011 was het eiland al hoofdsponsor van NEC. Ajax heeft er geen geheim van gemaakt dat men steeds vaker buiten de landsgrenzen kijkt om de financiële mogelijkheden te vergroten. De Amsterdammers hebben bijvoorbeeld samenwerkingsverbanden met clubs uit heel de wereld.

“De financiële kloof met de Europese top is niet dichten en toch willen we structureel aanhaken. Dan moet je creatief blijven”, zei algemeen directeur Edwin van der Sar eerder. “Ons stadion zit vol, we hebben 34.000 mensen op een wachtlijst, de skyboxen en business-seats zitten vol en de Europese uitwedstrijden zijn uitverkocht. We kunnen vol op andere zaken inzetten. Dat moet ook, anders wordt het gat weer groter.”

Lees verder

Meest gelezen