maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
5
(1)

Boeren doen poging tot doodslag

lees ook ...

NS vermindert dienstregeling tussen Breda en Amsterdam

De NS heeft besloten om toch met minder treinen te rijden op het hogesnelheidslijntraject tussen Breda en Amsterdam, ondanks eerdere toezeggingen van staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur) dat dit ...

De boerenprotesten in Oost-Nederland zijn menens. Boeren zijn aangehouden voor het aanvallen van agenten, het blokkeren van de snelweg en poging tot zelfs doodslag. Ze braken gisteravond door de politieblokkade bij het huis van de stikstofminister en leegden er een giertank. Het werd voor de politie onveilig. De boeren zijn in verschillende steden actief. Provinciehuizen, die het plan moeten uitvoeren worden aangedaan.

Een busje van de politie werd vernietigd door het met grote hamers en stalen pijpen te bewerken. ”Het is onacceptabel hoe op sommige plaatsen in onze eenheid politiemensen zijn belaagd en in het nauw zijn gedreven”, zegt Janny Knol  in een persbericht. “In sommige situaties voelden collega’s zich zelfs genoodzaakt om op de noodknop te drukken.” Gelukkig is de politie tot nu toe niet gewond geraakt.

De boeren schijnen door te willen gaan. Tractoren worden nog steeds ingezet. Ze zijn in verschillende steden actief. In Zwolle moest SGP-gedeputeerde Gert Ham hen te woord staan. Ook in Leeuwarden is de politie met hen in gesprek bij het provinciehuis waar zo’n 200 man staan. Boeren worden door collega’s opgeroepen om te protesteren tegen de stikstofplannen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandBoeren doen poging tot doodslag