maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Boer die agenten bedreigde krijgt zes dagen cel

lees ook ...

Rechtbank legt levenslang op aan Taghi en medeverdachten in ...

Ridouan Taghi is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf door de rechtbank in Amsterdam, als onderdeel van het veelbesproken Marengo-proces. Naast Taghi kregen nog twee medeverdachten, Saïd R....

Op 28 juni tijdens het boerenprotest heeft een 19-jarige boer uit Harskamp zich verdacht gemaakt aan vernieling en mishandeling. Tijdens de zitting werden  beelden getoond, waarop te zien is, dat de man, in een trekker met kiep achteruit reed op de politie. De rechter acht zijn opzet niet bewezen. Hij kreeg een celstraf van zes dagen en 180 uur taakstraf. Zijn rijbewijs is hem voorwaardelijk ontzegd.

In voorarrest heeft hij de zes dagen al doorgebracht. “De sfeer tijdens de protestactie was goed. Pas op het moment dat de ME langskwam, sloeg de sfeer om. Het enige wat ik voelde was angst. Ik was bang, ik moest zo snel mogelijk naar huis toe”, volgens de boer, die tijdens de zitting benadrukt dat juist de ME geweld gebruikte. Naar zijn zeggen is het een wonder dat geen van de zeven collega’s in zijn auto gewond raakte.

De officier van politie acht het niet nodig om de verdachte langer in de gevangenis te houden vanwege zijn leeftijd. Het voorarrest heeft al een impact op hem gehad. Voor de rechter is de handeling van de boer alleen een poging tot bedreiging van de agenten.

Nu is zijn rijbewijs voorwaardelijk ontzegd. Indien hij binnen twee jaar weer de fout begaat, zal hij het negen maanden kwijt raken. Verder moet hij de bestuurder van de politiebus 300 euro schadevergoeding betalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandBoer die agenten bedreigde krijgt zes dagen cel