zaterdag 27 februari 2021
26.1C
Paramaribo
3.3C
Amsterdam
5
(1)

Blackarchives: “Nul Afro Nederlanders in tweede kamer”

lees ook ...

Marieke Lucas Rijneveld vertaalt poëzie Amanda Gorman niet

Schrijfster Marieke Lucas gaat het inauguratie gedicht en dichtbundel van de Amerikaanse dichteres Amanda Gorman toch niet vertalen. Dit heeft zij via haar Social media account kenbaar gemaakt. “Ik be...

De Blackarchives heeft op een kenmerkende manier laten zien hoeveel Afro-Nederlanders momenteel zitting hebben in de Tweede Kamer dit naar aanleiding van de verkiezingen in 2017. De foto weergeeft een Tweede Kamer met allemaal lege blauwe stoelen. Blackarchives vermeld bij de foto: “Op deze foto staan alle Afro-Nederlandse Kamerleden”.

De verkiezingen in 2017 zijn er 0 Afro-Nederlanders als Tweede Kamerleden verkozen.

Blackarchives vermeld dat de Afro-Nederlanders de afgelopen jaren duidelijk hun stem hebben laten horen buiten de Tweede Kamer. De landelijke protesten zoals de anti-zwarte piet beweging en via de anti-racisme beweging. Echter in de Tweede Kamer zijn de Afro-Nederlanders onzichtbaar, dit is in schril contrast met de Nederlandse samenleving.

De organisatie Blackarchives doet een duidelijke oproep voor verandering hierin en roept de Afro-Nederlanders op om te gaan stemmen. Het doel is om een betere afspiegeling van de samenleving in de Tweede Kamer te hebben. De boodschap luid dan ook: “Wil je ook dat Afro-Nederlanders worden gerepresenteerd in het parlement? Ga dan stemmen op 15 – 17 maart 2021!”

 

Bron : Blackarchives

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandBlackarchives: "Nul Afro Nederlanders in tweede kamer"