dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
5
(1)

Blackarchives: “Nul Afro Nederlanders in tweede kamer”

lees ook ...

De rode haan heeft gekraaid in Nijmegen, Eindhoven en Utrech...

Aan het Amandelpark in Eindhoven is er brand uitgebroken. Bewoners moesten geëvacueerd worden naar een buurthuis. Twee daarvan moesten behandeld worden door het ambulancepersoneel. Enkele woningen heb...

De Blackarchives heeft op een kenmerkende manier laten zien hoeveel Afro-Nederlanders momenteel zitting hebben in de Tweede Kamer  dit naar aanleiding van de verkiezingen in 2017. De foto weergeeft een Tweede Kamer  met allemaal lege blauwe stoelen. Blackarchives vermeld bij de foto: “Op deze foto staan alle Afro-Nederlandse Kamerleden”.

De verkiezingen in 2017 zijn er 0 Afro-Nederlanders als Tweede Kamerleden verkozen.

Blackarchives vermeld dat de Afro-Nederlanders de afgelopen jaren duidelijk hun stem hebben laten horen buiten de Tweede Kamer. De landelijke protesten zoals de anti-zwarte piet beweging en via de anti-racisme beweging.  Echter in de Tweede Kamer zijn de Afro-Nederlanders onzichtbaar, dit is in schril contrast met de Nederlandse samenleving.

De organisatie Blackarchives doet een duidelijke oproep voor verandering hierin en roept  de Afro-Nederlanders op om te gaan stemmen. Het doel is om een betere afspiegeling van de samenleving in de Tweede Kamer te hebben. De boodschap luid dan ook: “Wil je ook dat Afro-Nederlanders worden gerepresenteerd in het parlement? Ga dan stemmen op 15 – 17 maart 2021!”

 

Bron : Blackarchives

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandBlackarchives: "Nul Afro Nederlanders in tweede kamer"