zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
4
(4)

BIJ1 verdriedubbelt in Amsterdam, Rotterdam en Almere ook zetels

lees ook ...

Nederland betuigt spijt slavernijverleden op 19 december

De delegatie van de Nederlandse Tweede Kamer die in augustus een oriëntatiebezoek bracht aan Suriname, heeft geadviseerd te komen tot excuses. Bronnen hebben ook verklaard dat leden van het Nederlands...

BIJ1 van Sylvana Simons heeft mooi resultaat weten te behalen in de grote steden. De gemeenteraad verkiezingen heeft eindelijk opgeleverd wat de partij al geruime tijd wilde, en dat is meebeslissen in de gemeente raad.  Vier jaar gelden wist de partij geen zetels te behalen nu maakt het een groeispurt naar drie zetels en is daarmee de 5e grootste partij in Amsterdam. 

BIJ1 deed dit jaar mee in 5 gemeenten waaronder in Amsterdam (3 zetels), Almere (2 zetels), Rotterdam (2 zetels), Utrecht (1 zetel). In Delft, de studentenstad heeft Bij1 geen zetel kunnen behalen. Toch mag de partij zeer tevreden zijn met deze groei en zich gaan opmaken voor de komende periode in de gemeente raad.

Ook opvallend is dat er in Almere zetels behaald zijn, daar deze stad niet wordt gezien als een progressieve stad. Vorig week was het nog dat de Almeerse lijsttrekker Gladys Wielingen zich voor de verkiezingen had terug getrokken, daar zij een samenwerking met de PVV niet uitsloot, dit tot onvrede van haar partij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandBIJ1 verdriedubbelt in Amsterdam, Rotterdam en Almere ook zetels