Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Bezoekers bevrijd uit vastgelopen zweefmolen op Tilburgse kermis

Geplaatst

op

door

De tachtig meter hoge zweefmolen Around the world XXL op de Tilburgse kermis is zaterdagmiddag vast komen te zitten. De stoeltjes, met daarin tegen de dertig bezoekers, bleven een paar meter onder de top hangen. Het duurde ruim dertig minuten voordat het lukte om de bezoekers weer veilig te laten zakken.

Nadat het gevaarte tot stilstand was gekomen, klom een medewerker van de attractie in de 80 meter hoge mast, mogelijk om de vastzittende bezoekers toe te spreken. Na verloop tijd kwamen de stoeltjes langzaam weer naar beneden. De bezoekers kwamen met de schrik vrij, zegt een woordvoerster van de gemeente Tilburg.

Volgens haar is de zweefmolen voorlopig niet in bedrijf, totdat duidelijk is wat de storing heeft veroorzaakt. Ze kon niet zeggen of de attractie zaterdagavond nog gaat draaien.

Het is nog niet duidelijk hoe de attractie vast kon lopen. Dit jaar staat de attractie tussen het Piusplein en de Piusstraat. De kermis sluit zaterdagnacht om twee uur en wordt zondagmiddag om twaalf uur hervat.

Op zich hadden de bezoekers nog geluk, vijf minuten nadat ze op de grond stonden, begon het hard te hagelen en regenen. 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Prinses Christina in besloten kring gecremeerd

Geplaatst

op

door

Prinses Christina is donderdagmiddag in besloten kring gecremeerd. De crematie volgde op de afscheidsbijeenkomst in het koetshuis van de Koninklijke Stallen. Daar hadden de koninklijke familie, vrienden en genodigden zich eerder op de dag verzameld. Ook die bijeenkomst was besloten.

Vanuit Paleis Noordeinde begeleidden de Oranjes eerder op de dag de kist naar het koetshuis voor de plechtigheid. Die nam ruim een uur in beslag, waarna een ontvangst volgde in het paleis.

Om 15.30 uur vertrok de lijkwagen, onder politiebegeleiding en met slechts één volgwagen met familie, naar het crematorium.

Prinses Christina, de jongste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard, overleed vorige week vrijdag op 72-jarige leeftijd in haar appartement boven de Koninklijke Stallen in Den Haag, aan de gevolgen van botkanker.

Lees verder

Nederland

Motorrijder komt om door ongeval bij Groningen

Geplaatst

op

door

Bij een ernstig ongeval op de noordelijke ringweg vanuit Bedum naar Groningen is een motorrijder om het leven gekomen. Bij het ongeluk ter hoogte van bedrijventerrein Het Witte Lam waren ook meerdere auto’s betrokken.

De noordelijke ringweg was tijdelijk afgesloten vanwege het ongeluk maar is inmiddels weer vrij.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de motorrijder door onbekende oorzaak achterop een bestelbus is gereden en vervolgens onderuit is gegaan. Door het ongeval zijn motoronderdelen op de andere rijweg terechtgekomen en is ook daar een auto beschadigd.

Lees verder

Meest gelezen

X