woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Besmettingen voor het eerst in 273 dagen onder signaalwaarde

lees ook ...

Het aantal nieuwe coronagevallen is zondag, 13 juli, opnieuw gedaald en daarmee onder een belangrijke grens uitgekomen. Het afgelopen etmaal testten er 1066 mensen positief op het coronavirus. Nederland blijft daarmee nu onder de limiet van 7 besmettingen op elke 100.000 inwoners. De laatste keer dat het aantal besmettingen onder de zogeheten signaalwaarde kwam, was op 13 september 2020, 273 dagen geleden.

De signaalwaarde werd ingesteld zodat de alarmbellen bij de overheid zouden afgaan omdat het aantal coronagevallen te hard opliep. Om dat te voorkomen en de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zou de overheid strengere maatregelen moeten nemen. Dat gebeurde ook: in oktober besloot het kabinet tot een gedeeltelijke lockdown vervolgd door een harde lockdown in december.

Vanaf 30 juni 2021 kunnen er weer eendaagse buitenevenementen worden gehouden, waarbij bezoekers een vaccinatiebewijs of negatieve coronatest moeten laten zien, maakte het kabinet afgelopen week bekend. Voetbalstadions zijn met zo’n bewijs dan ook weer helemaal toegankelijk voor publiek, zonder het behouden van ‘anderhalve meter’.

Het aantal positieve tests daalt sinds eind april hard. Wel worden er op de zondag altijd iets lagere waarden gemeld, terwijl zaterdagen altijd iets bovengemiddelde aantallen opleveren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandBesmettingen voor het eerst in 273 dagen onder signaalwaarde