Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Berghuis hoopt dat volle Kuip elftal helpt

Geplaatst

op

door

Steven Berghuis, sinds afgelopen weekend de aanvoerder van Feyenoord, hoopt dat het legioen donderdagavond het team een flinke duw in de rug geeft in de in zijn ogen cruciale Europa League-thuiswedstrijd tegen het Zwitserse Young Boys.

“Als we nog wat willen in Europa, dan moeten we deze wedstrijd winnen. Ik verwacht niet dat de tegenstander heel anders zal spelen dan in de heenwedstrijd. We speelden niet goed, maar we weten wat de zwaktes van Young Boys zijn. Daar zullen we van moeten profiteren. We hebben mensen in huis om het verschil te maken”, aldus Berghuis.

Feyenoord verloor in Zwitserland met 2-0, maar de aanvaller denkt dat een volle Kuip mede het verschil kan maken. Berghuis: “Als wij het op de mat laten zien, dan komt het stadion er vanzelf achter te staan. We zullen vanaf de eerste minuut ons moeten laten gelden aan het publiek. We hopen op een uitverkocht huis, vooral omdat dit zo’n belangrijke wedstrijd voor ons is.”

Bij een zege op Young Boys houdt Feyenoord de kansen op Europese overwintering in eigen hand.

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Onana:’Clubs hebben geen vertrouwen in zwarte doelmannen’

Geplaatst

op

door

André Onana is de onbetwiste nummer 1 bij Ajax. Toen de mogelijkheid er was om bij Ajax te spelen met het perspectief om in het eerste team te komen, heeft hij deze kans met beide handen gegrepen. Hij geeft aan dat het niet vanzelfsprekend was. “Clubs hebben geen vertrouwen in zwarte doelmannen.”

Dat zegt Onana in gesprek met het Franse RMC Sport. “Het is de realiteit. Kijk maar goed. Ik ben niet degene die hier nu mee komt. Ik ben zwart. Ik kom uit Kameroen en ik kom uit Afrika. Daar ben ik trots op.”

Waar het precies aan ligt dat er weinig donkere keepers een kans krijgen in de top weet de doelman van Ajax niet precies. “Daar zullen ze zo hun redenen voor hebben  Er wordt vaak gezegd dat wij een gebrek aan concentratie hebben.”

Lees verder

Nederland

Davids:’Racisme zit diepgeworteld’

Geplaatst

op

door

In een lang relaas op Instagram heeft Edgar Davids van zich laten horen over het onderwerp racisme, dat deze week veelbesproken is na de gebeurtenissen zondag bij de voetbalwedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior. “De discussie of Nederland wel of geen racistisch land is, is inmiddels niet meer relevant”, schrijft de ex-voetballer bij een oude foto uit 2003, waarop Davids samen met Wesley Sneijder een doelpunt viert. “Dat racisme diepgeworteld is in ons mooie land is een gegeven. Het is daarom nu niet meer de tijd om ons af te vragen of dat zo is, maar het is nu tijd om ons te richten op oplossingen.”

De 46-jarige Davids, geboren in Suriname, speelde 74 interlands voor het Nederlands elftal. De oud-Ajacied, die nog maar zelden in de publiciteit treedt, plaatste donderdagochtend vroeg een statement op Instagram. Het bericht is al ruim 20.000 keer geliket.

“Ik heb met ziel en zaligheid voor en met het Nederlands elftal gestreden, omdat Nederland ook mijn land is”, aldus Davids. “Helaas kunnen we inmiddels niet anders dan vaststellen dat het bestaan van racisme ook in Nederland een feit is. Dit was al zo, ver voor mijn voetbalcarrière, gedurende, en helaas anno 2019 nog steeds.”

Davids pleit voor verbinding in plaats van polarisatie, wat volgens hem aan de orde van de dag is. “De boodschap van verbinding is niet hip meer, terwijl daar juist een enorme behoefte aan bestaat. We worden al dan niet bewust tegen elkaar opgezet.” Een concrete oplossing heeft de oud-voetballer niet, wel roept hij op “onze diverse samenleving” te omarmen. “Een eerste stap is om te erkennen dat sommige tradities niet meer van deze tijd zijn want net als Zwarte Piet, is racisme helaas een traditie.”

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X