Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Belangrijkste coronamaatregelen Nederland

Geplaatst

op

Envato 4966947 1920

“We doen ons best maar het virus doet het beter. Daarom moeten we nu ingrijpen om erger te voorkomen”, waren de woorden van minister Hugo de Jonge op de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen.

Hier volgen de nieuwe aangescherpte regels, adviezen en maatregelen die momenteel gelden in Nederland.

De belangrijkste punten:

– Het gaat niet goed met het aantal besmettingen, IC- en ziekenhuisopnames. Deze getallen zullen in de komende dagen zeker oplopen. We moeten nu maatregelen nemen om de de stijgende lijn weer af te vlakken.

– Landelijk worden extra maatregelen genomen. Het doel is hierbij: “een lock down voorkomen door de komende 3 weken de (sociale) contacten drastisch te beperken. Hiertoe nemen we landelijke maatregelen die hard ingrijpen in ons leven. Veel mensen en (sport/horeca)-locaties hebben zich goed gehouden aan de richtlijnen, maar het is niet genoeg. Vandaar de maatregelen, niet als straf, maar omdat het moet.

– Landelijk de norm voor gezelschappen (ook thuis) wordt max 4.

–  Landelijk: thuiswerken is de norm. Werkgevers dienen dit strikt te handhaven. Zij worden aangesproken op overtredingen. Sluiting tot 14 dagen van een locatie kan een gevolg zijn van een overtreding.
–  Landelijk: er komt een registratie bij contactberoepen.
– Landelijk: per ruimte binnen geldt een max van 30 personen (dus met max 4 mensen naar een restaurant, waar max 30 personen zitten). Een voorzitter van de veiligheidsregio mag een ontheffing geven voor een grote zaal die zich bewezen aan de richtlijnen houdt. Hier wordt gedoeld op Ahoy, Melkweg.

–  Landelijk: buiten geldt een max van 50 personen (uitlegbaar, want buiten veiliger).
–  Landelijk: eet- en drinkgelegenheden krijgen een inloop-stop om 21.00u en gaan om 22.00u dicht. Ook de bar in de bioscoop.
–  Landelijk: bij doorstroom locaties (musea, dierentuin) moet gereserveerd worden in een tijdvak en geldt een maximum aantal bezoekers (afhankelijk van de locatie).

–  Landelijk: geen publiek bij sport, niet bij amateursport, niet bij profs.
– Landelijk: in de supermarkt weer alleen toegang met een karretje, met een deurbeleid. Karretje wordt weer ontsmet. Kwetsbare groepen krijgen mogelijk weer ‘bloktijden’.

– G3: Reizen van en naar Amsterdam (stad), Rotterdam (stad) en Den Haag (stad): alleen noodzakelijke reizen worden gemaakt naar en van de 3 betreffende steden. Vitale processen zijn uitzondering, een ernstig zieke moeder ook. Onderwijs (basis, voortgezet) gaat door. Voor studenten wordt nog vandaag vergaderd met OCW. De reis van leraren naar school is een noodzakelijke reis.

-Voor de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven geldt ook het kabinetsadvies om een mondkapje te dragen in winkels. Het is geen verplichting, maar winkeliers in deze regio’s mogen bezoekers weigeren die geen mondmasker dragen.

– Op 20 oktober worden de maatregelen geëvalueerd. De herfstvakantie valt in deze periode. Hotel boeken in de G3 zal niet mogelijk zijn. Een huisje boeken in Drenthe wel (maar kan dat ook door iemand uit Amsterdam? Hier wordt nader over gecommuniceerd ). Buitenlandse Zaken vraagt aandacht voor een helder bericht aan (buitenlandse) toeristen.

-Het kabinet roept mensen verder op zo veel mogelijk thuis te blijven.

Al deze  aanvullende maatregelen gelden voor de komende drie weken. Daarna komt er een evaluatiemoment. Extra mogelijke tussentijdse maatregelen zijn niet uitgesloten.

 

 

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
frans beerens
dinsdag 29 september 2020 18:54

wat betekent dit voor geplande bruiloften

Quntis
dinsdag 29 september 2020 22:41

Mag niet corona gaat nooit meer wegAdvertentie

Nederland

RIVM meldt meer dan 10.000 coronabesmettingen

Geplaatst

op

Covid Europa Efe

Afgelopen 24 uur zijn er meer dan 10.000 mensen positief getest op het coronavirus. Dit wordt vermeld door het  RIVM. Het aantal corona besmettingen zijn er 726, dit is meer dan gisteren.

Het aantal coronapatiënten is nu in de ziekenhuizen gestegen naar is 2073. Dit wordt vermeld door het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Afgelopen 24 uur is het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen ook gestegen. Er zijn 248 coronapatiënten opgenomen. De teller staat nu op een totaal van 1601 corona patiënten op de verpleegafdelingen.

Ook de intensivecareafdelingen kennen een stijging van opname coronapatiënten. De afgelopen 24 uur zijn er 43 coronapatiënten opgenomen.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Nieuw dagrecord, 8182 positieve coronatests gemeld

Geplaatst

op

Covid Europa Efe

Er is nog geen daling te constateren volgens het RIVM (Rijksinstiuut voor Volksgezondheid en Milieu). Er is nog steeds sprake van groei van het aantal corona besmettingen. 

De afgelopen dagen blijft het aantal besmettingen rond de 8000 per dag. Maandag waren het er 8011 positieve tests, dinsdag zijn het er 8182.

Op maandag meldde het instituut 8011 positieve tests, op zondag 8175 en op zaterdag 8131. In totaal zijn er de afgelopen week 55.515 corona besmettingen.

Op de ic’s is er ook een toename van corona patiënten te constateren.  Het aantal opgenomen covid patiënten bedraagt 1859. Dat is een stijging van 121 in vergelijking met de dag er voor.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen