zaterdag 20 april 2024
27 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
5
(1)

Begrafenisondernemer in Indiana bewaarde tientallen lijken

lees ook ...

Een vijftigjarige begrafenisondernemer in Indiana, Amerika vond het nodig om 31 lijken te bewaren. Een sterke geur in de omgeving van het gebouw werd aanleiding van aangiften bij de politie van Jeffersonville. De man Randy Lankford kwam toen in beeld, terwijl de politie tientallen ongekoelde lichamen in uiteenlopende staat van ontbinding aantrof en gecremeerde stoffelijke resten.

Onder de tientallen ongekoelde ontzielde lichamen, bevond zich één die er vanaf maart 2022 lag.  De lijken bevonden zich al maanden in het gebouw, waaronder ook totaal 17 gecremeerde lichamen.

Uit onderzoek is gebleken dat families niet de echte as van hun familielid hebben gekregen. Enkele lichamen van overleden familieleden bleken nooit te zijn gecremeerd.

Randy Lankford is aangeklaagd. Hij heeft zich niet gehouden aan de taakomschrijving van de begrafenisdiensten waarvoor hij werd uitbetaald, en heeft veertig van de lugubere misdrijven bekend.

De rechter wil een celstraf van twaalf jaar, waarvan acht jaar huisarrest. Verder moet hij 53 families omgerekend ruim 43.000 euro vergoeden. Officieel wordt de uitspraak gedaan op 23 juni aanstaande.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandBegrafenisondernemer in Indiana bewaarde tientallen lijken